dimecres, 17 d’abril del 2024

Todra - Marroc - Sector: Les pieds dans l'eau - Via: Ayour du Todgha - 10/04/2024 - 1ª Part.

 Just a les gorges del Todra, ara farà 6 anys, ens vàrem conèixer amb en Joan, en Ferran i l’Arseni. Des d’aleshores hem anat sortint. 

 Aquella sortida ens va deixar molt bon regust a tots cinc, ja sigui per les escalades, per la gent,  i pel seu meravellós entorn. Així que no ens va costat gens en posar-nos d’acord per tornar-hi.

Ens ha costat ben poc preparar les bosses, agafar l’avió de Barcelona a Ouarzazate i el taxi de l’Azis fins l’hotel Les Jardins du Todgha. 



En unes hores hem canviat d’un entorn urbanita i ple de moviment a un entorn super tranquil prenent uns tes a la terrassa mentre parlem quina serà la primera escalada d’aquest viatge. 



Els sorolls típics d’aquest món rural ens han despertat i després d’un bon esmorzar ens trobem fent camí a la gorja amb un sol que pica ben fort i que ens farà començar amb una escalada a l’ombra.
 



Començant la via. La Ita no s'ho pensa gens i comença a gaudir d'aquesta roca excepcional. 


Començant el segon llarg un xic més difícil però també més bonic. 


En Joan, en Ferran i l'Arseni ens van seguint trepitjant els peus. 


Iniciant el tercer llarg, el més difícil de la via. 


Un flanqueig ens portarà a l'esperó 


Mentre aquest colom ens vigila de ben a prop. 


Un quart llarg ben bonic ens portarà al cim d'aquest contrafort. 


Sortint de la via. 


Des del cim ens mirem la gorja que està a plena ebullició, doncs avui és festa per que ha acabat el Ramadà i tenen tres dies de festa que aprofiten per banyar-se i gaudir de la gorja.
  
Després  per tancar el dia hem fet la via d’escalada esportiva a Jardin de Roches via Agria un diedre preciós de 30 metres V+.  


La nostra ressenya. 

Aproximació: un cop entrats a la gorja caminarem fins a situar-nos davant del Pilier du Couchant on creuarem el riu i arribarem al peu de via. 

La via:  itinerari de 4 llargs molt bonics per gaudir de l’excel·lent roca i les vistes sobre la gorga. Ombra fins les 11/12h. Recomanable. 

 

1er llarg: 45 m IV+, IV. 7 parabolts. Sortim verticals amb excel·lent roca i després anem buscant els trams més bonics. 


2on llarg: 25 m. V, IV+ 8 parabolts.  Ara anem per l’esquerra de la reunió amb passos bonics i difícils. Després per terreny més fàcil fins a la reunió. Llarg curt però molt bonic. 


3er. llarg: 45 m V+, V.  12 parabolts.  Anem per la dreta de la reunió per un diedre que deixarem per anar a l’esquerra, V+ no obligat. Un cop superats aquests primers metres més difícils seguirem per l’esperó on haurem de superar alguns ressalts, però sempre molt ben assegurats. Llarg preciós. 


4art llarg: 45 metres. V- , IV+.  7 parabolts. Tirada molt bonica on trobarem algun ressalt. Un cop a la reunió haurem de pujar per una grimpada fàcil fins que veurem que ja podem baixar a la canal que hi ha entre el Pilier de Couchant i el contrafort.  


Descens: primer baixarem per la canal fins a trobar una instal·lació amb cordes que ens portarà al 1er ràpel de 50 metres i després un segon fins baix 60 metres 


Apa a escalar que el món s'acaba!!


2 comentaris:

  1. Enhorabona, quina colleta més maca us heu aplegat! gràcies per la ressenya, me la guardo per quan vingui a escalar per aquí.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, si han estat uns dies molt xulos i ens ho hem passat molt bé.

      Elimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem