diumenge, 21 d’abril del 2024

Todra - Marroc . Aiguille du Gué - Voie du défilé des Maries - 14/04/2024. i dades de interès

Sense donar-nos compte aquestes curtes vacances estan arribant al seu final, però, abans volem fer una escalada tot cinc junts, així que escollim l'Aguille du Gué que ens l'hem mirat cada dia que hi passaven pel seu davant. 


La nostra ressenya


Per arribar al peu de via hi ha qui ho intenta saltant de pedra en pedra i hi ha qui va a lo segur...


Els primers metres estan polits perquè els turistes locals s'hi enfilen, però un cop superats aquests metres la roca es torna al que estem acostumats aquests dies. 


Un llarg vertical i ben llarg ens portarà a la primera reunió. Un llarg molt més bonic del que ens havia semblat des de baix.  (Foto Arseni Lago)


Aquest llarg és ben vertical i molt ben trobat. 


Arribant a la primera reunió. 


La Ita iniciant el segon llarg. Una tirada preciosa que segueix el fil d'un esperó amb presses per gaudir d'alló més, segurament serà el llarg més bonic que hem fet aquestes vacances.  Quan arriba a la reunió es troba que han desmuntat la reunió i només queden els espàrrecs, així que monta la reunió amb un gran bloc. 


El tercer llarg és curt però dret com una mala cosa, sort que seguim amb les bones presses i anant a dreta i a esquerra es deixa fer. 


Sortint de la tercera tirada. 


En Joan entrant a la segona reunió. 


En Ferran gaudint del segon llarg. 


L'Arseni a la tercera tirada just en el tram més vertical. (Foto Ferran de la Rosa)



Sortint al solet. 


L'Arseni assegurant en el Ferran 


Tram fàcil per arribar al cim de l'agulla.


Foto cim.


En Joan en el ràpel de l'agulla. (Foto Ferran de la Rosa)

Aproximació: un cop creuat el pont a l’entrada de la gorja caminarem 150 metres i ja veurem l’agulla a l’altre costat del riu. Creuarem el riu i en un petit replà ens equiparen. 


La via: itinerari de 4 llargs molt bonics, especialment el segon que possiblement sigui el més bonic de les vies que hem fet. La roca és immillorable i teniu ombra pràcticament tot el dia. Molt recomanable. 


1er. Llarg: 50 metres, IV+, V+, V, V+, V.  12 parabolts. Sortim de la lleixa al costat del riu i pugem en tendència a la dreta fins a trobar el primer parabolt, seguim a la dreta i ens trobarem un tram més dret. Un cop superat pujarem vertical per anar a la dreta i sortir a l’aresta. Tot seguit seguim rectes per anar a buscar un diedre, abans d’entrar-hi trobarem un ressalt a superar, després seguirem pel diedre  i sortim per l’esquerra per arribar a la reunió. 


2on. Llarg: 35 metres, 9 parabolt. V,V+, V, V+.  Sortim rectes amunt per situar-nos a l’aresta que seguirem sempre i on trobarem un parell de ressalts a superar. Reunió a muntar en un gran bloc i que podrem reforçar amb algun friend. 


3er. Llarg: 10 metres, 6a, 4 parabolts. Placa molt vertical que superarem gràcies al bon assortiment de presses.


4art. Llarg: 50 metres. II,I. Grimpada fàcil fins el cim. 


Descens: Ràpel de 30 metres per la cara est. 


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Com anar-hi?


Avió:  la companyia Ryanair té vols a Ouarzazate i a Fez. Ouarzazate és la millor opció doncs està a uns 170 quilòmetres de la gorja. 135€ anar i tornar. 


Transport fins a la gorja:  tenim dues opcions; llogar un cotxe o fer que ens vinguin a recollir en taxi. Nosaltres vàrem anar amb el taxi, ja que des de l'hotel pots anar a peu cada dia a escalar.  El taxi d'Ouarzazate a l'hotel ens va valdre 80€ anar i 80€ tornar. i poden fins a 6 persones.


Hotel: nosaltres hem estat a Les Jardins du Todgha on l'Admed i el seu equip us atendran de meravella. La família també tenen un altre hotel a l'entrada mateix de la gorja que es diu Les etoile des gorges, però està millor el primer.  Mitja pensió uns 18€ aprox. i podrem anar escalar cada dia a peu des del mateix hotel.  Contacte: etoiledesgorges@gmail.com. o per whatsapp al telèfon, +212687928519 També el podeu contactar per Messenger si ho busqueu per facebook.


Nosaltres vàrem contactar amb l'Admed i ell mateix es va cuidar del taxi i de tot.


Ressenyes: hi ha una guia que just l'han reeditada a l’any 2022. La podreu comprar en una botiga al costat de la carretera.


Pressupost: 350€/450€ per cap tenint en compte de tornada vàrem passar una nit a Ouarzazate i que el taxi ens va portar a veure Ait Benn Haddou, casba on hi han filmat més de 20 pel·lícules. També, val la pena visitar Ouarzazate. 


Apa a escalar que el món s'acaba!!

2 comentaris:

  1. Manel R. ospirineu@gmail.com22 d’abril del 2024, a les 12:18

    Gràcies per la info, teniu la referència de la guia que anomeneu a la ressenya? Sempre sou una bona font d'inspiració. Salut.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies!! De la nova no la tinc, però ja li demanaré a un company i té la passaré per E-mail. Manel & Ita

      Elimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem