dijous, 18 d’abril del 2024

Todra - Marroc - Jardins d'été - Via Mais c'est bien ici - 11/04/2024 - 2ª part.

Avui hem anat al Jardins d'été doncs fins quasi les 12h no hi toca el sol i la previsió és de molta calor fins el dissabte. Hem fet una combinació de vies per fer-ho un xic més llarg. 130 metres de V/ V+ molt ben trobats. 


En Ferran i l'Arseni han anat a la via del costat esquerra i així ens hem pogut anar fent fotos i anar discutint la jugada.  




La nostra ressenya


Comencen tres vies molt juntes, costa una mica saber quina és la via. Com a referència hi ha un petit arbust que, a la seva dreta, comença la nostra via.


Un primer llarg molt bonic i ben assegurat. 


L'Arseni en la seva via està xalant com mai, és veu súper bonica. 


Nosaltres també ens ho estem passant de conya. 


El segon llarg, tot i ser el més difícil d'aquesta via, la volgut fer l'Ita i se la fet molt bé. 


Una placa molt dreta amb un ressalt de V+, que en la guia li marquen 5C+ i s'acosta força a un 6a. 


Quan m'ha tocat a mi, m'ha costat força superar aquest ressalt i això que anava de segon. 


En Ferran i l'Arseni en la seva via també van guanyant alçada. 


La nostra via només tenia 2 llargs, però va amb paral·lel a la via "Are you sure?", i aquesta té tres llargs, així que farem el darrer llarg de la via i així escalarem més. 


Aixó del Todra li està agradant molt. Fins ara a l'ombra teníem que portar la jaqueta, però quan toca el sol la cosa canvia. 


Aquest 3er. llarg és de quasi 50 metres i amb una dificultat força mantinguda. 


Sortint del diedre, uns passos més drets. 


Arribant a la tercera reunió, ara ja a ple sol, per sort està bufant un bon ventet. 



En Ferran progressant per un tram ben vertical. 


L'Ita en el ràpel. 


Sort que amb tres ràpels ja serem a baix.


Així ens queden les mans després dels ràpels. Aquest any hi ha molta sorra i aquesta s'incrusta a la corda que cada cop està més rígida. Després la sorra va desgastant els aparells d'assegurar i rapelar i  deixant les mans ben negres. 


Aquest sector, els jardins d'été, el primer cop que vaig venir aquí, eren uns horts totalment verds. Actualment sense l'aigua ha quedat tot sec. 

Aproximació: per arribar al sector Jardins d'éte, haurem de passar tota la gorja i al final haurem d'anar a la dreta.

La via: com hem dit, són tres llargs, peró de dues vies molt ben trobats i per gaudir d'aquesta roca tan sensacional. Molt recomanable. 


1er. Llarg. 40 metres. V, 8 parabolts i un pont de roca.  Comencem a la dreta d’un gran matoll en una diagonal. Per arribar al primer parabolt primer farem una grimpadeta i un cop a sota un tram vertical. La tirada va en tendència a la dreta i trobarem un pont de roca molt malmès però que serveix com a referència. Tot el llarg és ben divertit. 

 

2on llarg. 40 metres. V, V+, V. 10 parabolts. Sortim verticals fins a creuar una diagonal i començar una placa difícil però que es deixa fer molt bé fins arribar un ressalt. Arribats aquest punt veurem que els parabolts estan més junts però el tram és un xic desplomat. Aquí trobarem el pas més difícil de la via, un cop superat encara ens quedaran uns metres drets fins a la reunió que la farem a la mateixa reunió de la via Are you sure ?,  la reunió de la nostra via veureu que l’han desequipada. 


3er. Llarg. 50 metres, V , 9 parabolts. Aquest darrer llarg és de la via, Mais c’est bien ici, que va per la placa del costat d’un diedre que en algun punt el toca. Un cop superat la part més difícil anirem a la dreta a buscar la reunió i l’inici dels ràpels. 


Material: 10 cintes exprés + R. 


Descens: per la mateixa via amb tres ràpels. 


Apa a escalar que el món s'acaba!!

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem