dimarts, 15 de març del 2022

Malanyeu - Paret del Devessó - Via de l'Escorpí - 15/03/2022

 Després d'uns quants dies sense sortir pel temps, avui, encara que a casa hi feia mal temps, ens decidim provar sort a Malanyeu i l'hem encertada.

Pel camí hem estat mirant que podíem fer i ens hem recordat que fa uns dies en Joan Prunera va penjar un post sobre la via de l'Escorpí que no havíem fet. Així que ja tenim via per anar.


La nostra ressenya


Una foto de la via, va l'esquerra de la Via Amics de Malanyeu. 


Al peu hi trobareu una "E" que us indica que aneu pel bon camí.

Nosaltres hem trobat en Joan Prunera i ens ha indicat on començava. 


Encara que la nostra via no està mullada, si que trobem aigua dintre dels forats. 


Entrant a la primera reunió. 


Iniciant el segon llarg


Iniciant el tercer llarg. 


Sortint de la via

Per tal de gaudir del paisatge optem per baixar caminant, dona gust veure l'impacte de l'aigua caiguda aquest darrers dies. 


Com han fet una talada d'arbres significativa, ara podem fer algunes fotos diferents.


Aproximació: Poc abans d'arribar el poble i passat Can Anglada, deixem el cotxe al costat d'uns contenidors. Des d'aquí caminem uns metres per la carretera i veurem que surt una pista a ma esquerra, la seguim fins que veurem a davant nostra una casa gran i que a l'esquerra podem creuar els filats per un pas que busca un corriol que baixa en direcció al torrent. Al final a ma dreta surt un camí que ens porta fins a baix al torrent. Creuem el torrent i anem seguint un camí fitat que ens deixarà a peu de via. Inicials al peu de via E. 

La via: Que va l'esquerra de la via Amics de Malanyeu i que en algun punt coincideix amb  aquesta i amb la Francesc Sunyol. La via està equipada amb parabolts i no cal posar-hi res més. Les plaques que va trobant són boniques i agradables d'escalar. Recomanable.

1er llarg: 45 metres. IV+, V, V+, V, IV+.  Sortim verticals i anem pujant per una placa típica de Malanyeu fins que arribarem en una fissura on trobareu una reunió, nosaltres hem seguit. Seguirem pujant per la fissura (roca a controlar) fins que sortim a l'esquerra una mica per seguir vertical fins a la reunió.

2on llarg: 35 metres. IV+. V-, IV+.  Sortim verticals per una placa i després una segona que ens portarà a la reunió de la Via Francesc Sunyol, des d'aquí seguirem rectes i després anirem a la dreta per fer la reunió.

3er. llarg: 20 metres. V, V/V+, IV+. Sortim verticals fins arribar al segon parabolt que anirem un xic a la dreta per entrar a la placa. Ara ens trobarem amb uns passos molt bonics en lleugera tendència a la dreta, en un punt que els parabolts estan més junts trobarem un pas un xic més difícil. Tot seguit seguirem vertical fins a una savina que anirem un xic a l'esquerra per entrar en una petita placa que ens deixarà al cim.

Descens: caminant o en ràpel per la via Francesc Sunyol. 

Material:  via equipada, 12 cintes + R.

Equipada per : 1er llarg per Joan Baraldés 9/2015 i la resta per F. Panyella i Joan Baraldés 7/2020


Apa a escalar que el mon s'acaba!!

4 comentaris:

  1. Parella,
    La tercera tirada te una variant per sota de la placa que acaba amb un pas extra-plomat i una placa molt maca de fer. es pot fer el primer rapel fins la R.2 i fer aquesta tirada per complementar la escalada
    Salut i a escalar

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Joan, Ja ho vàrem veure. La propera sortirem per aquí.

      Elimina
  2. Enhorabona ! Malanyeu mai decep. Sí que es veu extrany sense arbres, quina estassada !

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Jaume. Sempre va bé per aprofitar unes hores.

      Elimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem