dimecres, 26 de gener del 2022

Montserrat - La Codolosa - Via de la Canal. 22/01/2022

Com que fa fred, però el dia és clar, decidim sortir buscant una via arresarada del vent i orientada a sud. La Codolosa no falla mai quan es donen aquestes circumstancies. 

La Via de la Canal, mai ens havia fet massa el pes, des de sota es veu poc atractiva i en diferents ocasiones havíem preferit repetir-ne una altra. Avui, però, ens hem decidit a provar-ho. 


Us deixem la nostra ressenya.


Tot i que no es veu massa neta aquesta tirada l'Ita vol començar.
 

Abans de superar aquest ressalt, hi ha un tros força brut de terra, però amb compte es passa prou bé. 



Després es va fent sense problemes fins a la reunió. 


Entrant a la reunió, ara si, amb molt bona roca.


El segon llarg el podem fer seguin per la canal o anant a buscar una placa a la dreta. Nosaltres sortim per la dreta per una placa vertical i bonica. 

Començant la placa


Gaudint dels passos més bonics de la via. 


La tercera tirada és més un canvi de reunió que una tirada. 


Iniciant el quart llarg


Seguint en diagonal ascendent fins a trobar la sortida. 


Darrers metres fins el cim.

Aproximació: Des de l'urbanització de Collbató pujarem per la Drassera del Fra Garí fins que trobarem una trenca a mà dreta, seguirem uns metres fins que trobarem una fita a l'esquerra que marca un corriol que porta a les vies d'aquesta zona. 10/15  minuts.

La Via: itinerari sense res significatiu a destacar, potser el segon llarg si el fem per la placa. Hi ha moltes vies a fer abans que aquesta, però si que us pot servir per un dia insegur o de molt fred per aprofitar una estona.

1er. llarg: 40 IV, V-, IV. Des del peu de via ja veurem un pont de roca un xic amunt, pujarem per uns blocs fins arribar un tros molt trencat i terrós, superarem aquest tram i ens situarem sota d'un ressalt, on trobarem 2 ponts de roca seguits, després seguirem per la canal buscant la millor roca fins a la reunió.

2on llarg: 25 metres, IV, V/V+.  Pujarem per la canal i anirem a la dreta a buscar un esperonet que ens portarà a la placa. Des de sota sembla molt fina, però quan t'hi poses es fa molt bé i amb bona roca. Aquest llarg també el podem fer per la canal, III i anar a la R3.

3er llarg: 20 metres II. Sortim a l'esquerra i anem a buscar un parabolt a l'esquerra, després seguim grimpant fins a la reunió.

4art llarg: 30 metres. IV. Sortim en tendència ascendent a la dreta fins un pont de roca, després anirem seguint en diagonal fins que veurem que podem pujar a l'esquerra a dalt d'un llom on trobarem un parabolt per fer reunió.

Descens: Caminant per la Drassera del Fra. Garí.

Apa a escalar que el mon s'acaba!!!

2 comentaris:

  1. La Codolosa sempre és un bon recurs per dies freds, aquesta zona tot i ser un pel trencada no deixa de tenir la seva gràcia. No pareu !

    ResponElimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem