divendres, 28 de gener del 2022

Malanyeu - Paret de Devessó - Via Malalts de Roca - 25/01/2022

Després d'una setmana tornem a Malanyeu, aquest cop a la Via Malalts de Roca, just a la dreta de la darrera que hem fet.

La nostra ressenya


L'Ita començant el primer llarg.

La via va entre el Tarannà Domèstic i la Via Aina. 


Malgrat és veu amb força vegetació la via va cercant el lloc més net. 


Entrant a la reunió 


Al peu del tram un xic difícil del segon llarg.


La roca és franca i permet una escalada bonica


Entrant a la segona reunió que està muntada amb algun boix, pont de roca, però que podem reforçar amb algun alien. 


Per sortir de la reunió trobarem un diedre format per un gran bloc 


Els passos són bonics. 


Abans d'arribar al final del diedre hem de sortir a la dreta on trobarem un pont de roca. 


Ja arribant al cim 


Preparant el ràpel per la via Aina


Caminant fins el ràpel amb la vista sobre Malanyeu. 


Foto cim.

Aproximació: nosaltres sempre deixem el cotxe al costat d'uns contenidors que hi ha abans d'arribar al poble. Des d'aquí baixem per una pista cimentada fins que podem entrar en un camp que ens porta en una altra pista que ens deixarà al torrent.  Després anem seguint el corriol fitat que porta a peu de paret i només haurem de cercar la referència de la Via Aina, anirem uns 5 metres a l'esquerra i ja veurem un pont de roca sobre mateix nostre que indica l'inici de la via. 

La Via: itinerari ben aconseguit, que busca el lloc més net d'aquesta part de la paret. Només hi trobareu 2 parabolts en els llargs i 2 més en les reunions, la resta són ponts de roca i savines. Atenció que les bagues dels ponts ja tenen alguns anys. Via Recomanable. 

1er llarg: 45 metres. III, IV, V, IV, IV+.  1 parabolt i 3 ponts de roca. Des del peu de via veurem un pont de roca a uns 5 metres, després i sota un ressalt veurem una baga en una savina i un segon pont de roca, doncs pugem rectes fins a la savina i després anem a la dreta per superar el ressalts, seguim verticals, però tot seguit anirem en lleugera tendència a l'esquerra on trobarem el parabolt. Seguim rectes i després anem a l'esquerra per entrar en un diedre, on trobarem un altre pont de roca, que seguirem fins a la reunió. Parabolt i pont de roca.

2on llarg: 30 metres. III, V/V+, IV, III.  1 parabolt i 3 ponts de roca. Sortim per terreny fàcil fins sota d'una placa on trobarem el primer pont de roca, després superarem un tram de forats fins el segon pont de roca, ara anem primer a la dreta i després a l'esquerra per superar un tram més dret i arribar al parabolt, d'aquí anirem per terreny més fàcil fins a la reunió.  Reunió amb un pont de roca i algun boix. Podrem reforçar-la amb un alien groc i un de vermell. 

3er llarg: 38 metres. IV, IV+. 3 ponts de roca.  Sortim pel diedre i poc abans d'acabar-lo sortirem a la dreta on trobarem un pont de roca, després seguirem vertical fins sota d'un ressalt on trobarem un segon pont de roca. Ara pujarem per la dreta d'aquest ressalt fins que ens trobarem que hem d'anar a l'esquerra i trobarem un altre pont de roca que ens assegurarà fins el cim. Reunió amb un parabolt i una savina. 

Descens: per la via Aina que està just a la nostra dreta, amb un ràpel de 50 metres i un segon de 40 metres. Si aneu amb una sola corda, també podeu baixar amb tres ràpels.

Material: 10 cintes exprés, bagues per ponts de roca, i joc d'aliens.

1ª Ascensió: Joan Baraldés i A. Alarcon.


Apa a escalar que el mon s'acaba!!

4 comentaris:

  1. Hola parella.
    Algun dia començaré a restaurar les 117 vies que ja hem obert, com tu bé dius les bagues ja són velles i ningú les canvia quan es repeteix la via, sembla que només ho hagin de fer els aperturistes...
    Salut i a escalar

    ResponElimina
    Respostes
    1. Nosaltres sempre portem bagues per canviar, el que passa és que hi ha forats que molts cops costa molt de fer-les passar sinó portes alguna cosa per acompanyar-les. També, si podem posar algun friend al costat tampoc les toquem. Finalment, n’hi ha moltes en savines i boixos i aquestes les posem i les treiem. No caldeixar-hi res. Apa a escalar!!!

      Elimina
  2. perdo, però quan nosaltres hi vem anar, les vem canviar, velles per altres no tan velles

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Joan, en primer lloc felicitats per la feina del canvi que vareu fer. Ja ho vàrem veure que havíeu fet canvis. Tot i així, ja fa dos anys i el sol i serena fa molt mal. En general està bé, però n'hi ha algun que caldria canviar-lo.

      Per cert, segons el teu dibuix, després del diedre bavaresa, vareu sortir per l'esquerra anant a buscar l'aresta fins el cim. Sembla que vareu acabar sortint per els darrers metres de la Tarannà Domèstic. Nosaltres abans de finalitzar el diedre vàrem sortir per la dreta fins sota un ressalt que vàrem voltar per la dreta i a la part final vàrem sortir rectes al cim.

      Elimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem