divendres, 31 de desembre del 2021

Montserrat - Paret de la Codolosa - Via Esperó Blocaire 31/12/2021

 En primer lloc desitjar-vos un bon any 2022 amb molta salut i molta muntanya per tots els que la practiqueu.

Quan vàrem començar l'any ens vàrem marcar com objectiu nostre, aconseguir 100 entrades en el bloc, i ens va sembla un objectiu complicat d'assolir, doncs estàvem en plena pandèmia i amb unes restriccions força dures. No ha estat una any fàcil, però poc a poc hem pogut anant sortint per assolir l'objectiu marcat i estem força contents de finalment haver arribat a les 115 entrades. 



Iniciant l'esperó Blocarie.

Avui volíem acomiadar aquest any 2021 fent allò que més ens agrada, escalant a Montserrat. No ens volíem complicar la vida, el més important no era la via, sinó aprofitar les darreres hores d'aquest any escalant.


Us deixem la nostra ressenya


Foto des del peu de via


La primera tirada, al principi té passos bonics


Enfilant el segon llarg 


Arribant a la segona reunió


Iniciant la tercera tirada


Gaudint dels darrers metres d'escalada d'aquest any 2021


Avui tot s'acaba però demà tot torna a començar.


Aproximació: Des de l'urbanització de Collbató pujarem per la Drassera del Fra Garí fins que trobarem una trenca a mà dreta que ens portarà al peu de la Paret de la Codolosa, després passarem pel peu de les primeres vies i al fons trobarem un corriol que ens portarà al peu de les vies que estan més a la dreta. La via comença just a la dreta, des de peu de via podrem veure el primer parabolt de 8 mm.

La Via: itinerari bonic de tres llargs, sent el 2on llarg el més bonic. La via està equipada amb molt criteri, us anirà bé portar un jocs d'Aliens per reforçar algun tram. Recomanable. 

1er llarg: 30 metres. III, IV-, III+.  Pujarem per un esperonet marcat on trobarem 3 parabolts. 

2on llarg: 30 metres. IV, V, V+, V, IV.  4 parabolts i 1 pitó. Iniciarem el llarg pel mig de l'esperó, al principi no massa dret fins arribar sota d'un ressalt que haurem de superar amb passos difícils i amb bona roca, després torna a perdre verticalitat fins a la reunió.

3er llarg: 30 metres. IV, IV+, IV.  4 parabolts. Sortim per la dreta de la reunió i anem pujant per una placa amb algun tram amb roca a controlar. Reunió a la dreta de tot.

Descens: en ràpel per la mateixa via.

1ª Ascensió: Joan Baraldés, Joan Asín, i Miquel Haro, 2011

Material: Cintes exprés, Reunió i Joc d'aliens.

Apa a escalar que el mon s'acaba i l'any també :-)


2 comentaris:

  1. Es que sou uns màquines 🧗‍♂️🧗‍♀️Feliç Any parella! una abraçada

    ResponElimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem