dimecres, 22 de desembre del 2021

Montserrat - Collbató - Esperons de Fra Garí - 18/12/2021

Dissabte és presenta amb un dia clar i molt bonic, però fa força fred, així que decidim anar a Collbató i alguna cosa farem.  
Quan ja podem fer una ullada a les vies, malgrat si veu una cordada de tres, ens decidim per repetir la Via del l'esperó Fra Garí. Així que acabem de pujar fins a peu de via.  


Una vista dels Esperons del Fra Garí


El primer i el segon llarg els fem junts, però les cordes de 60 metres no arriben, així que jo acabo d'arribar a la reunió caminant i l'Ita puja al mateix temps una mica i tema resolt. 


Iniciant el tercer llarg, un cop superada la part que està esmolada, la roca permet una escalada plaent. 


Passos bonics en el quart llarg


Iniciant el cinquè llarg


La cinquena reunió al peu d'un esperó amb una roca boníssima


Cal anar a poc a poc perquè sinó el llarg s'acaba de seguida 


Entrant a la sisena reunió


El setè llarg és una grimpada fàcil 


Aquest sempre em segueix


Inici del 8è llarg, passos difícils i obligats, a l'inici. 


Darrers metres de la via. 


Us deixem la nostra ressenya

Aproximació: Des de l'urbanització de Collbató pujarem per la Dracera del Fra Garí fins que trobarem una trenca a mà esquerra que ens portarà a la Dracera dels Graus, seguirem pujant fins que veurem que podem arribar a peu de via. 

La Via: Itinerari bonic, assolible, ben equipat, però amb uns trams que haurem de caminar per enllaçar els diferents ressalts. En el conjunt Recomanable. 

1er llarg: 30 metres. IV. 4 parabolts.  Pujarem per l'esquerra d'un esperó fins que podrem creuar a la dreta i pujar recte fins a la reunió.

2on llarg: 30 metres, V, Caminant. 1 parabolt. Grimpada fàcil fins sota un ressalt on trobarem un pas més difícil i després caminant fins al peu de la propera tirada.

3er llarg: 20 metres. V+ (Ao), IV+. 5 parabolts. Els primers metres estan força polits, després una escalada agradable fins a la reunió.

4art. llarg: 30 metres. IV+, 2 parabolts. Sortim una mica en tendència a la dreta per superar un ressalt. un cop passat aquest tram anirem a l'esquerra fins el peu del proper ressalt on trobarem la reunió.

5è, llarg: 35 metres. V, II, 4 parabolts. Sortim verticals fins que entrem en un camí que ens permetrà voltar un ressalt per l'esquerra i entrar en una canal fàcil fins a la reunió. Reunió a l'esquerra.

6è llarg: 20 metres. V.  4 parabolts. Esperó bonic, amb roca extraordinària, la llàstima és que és massa curt.

7è llarg: 30 metres II.  Grimpada fàcil fins el proper ressalt més dret.

8è llarg: 25 metres. 6a (Ao) 4 parabolts. Sortida difícil no obligada per una bavaresa, després per terreny més fàcil fins a la reunió. 

9è llarg: 30 metres. III, 6b (Ao) Vè.  Sortim per anar fins sota d'un ressalt desplomat. Els primers passos són estranys per fer-los en lliure, però podem fer un parell de passos d'Ao, i després, ja en lliure per bona roca, fins el cim. 

Descens: baixarem pel camí de les bateries fins agafar la Dracera dels Graus que ens portarà al camí de pujada.

Apa a escalar que el mon s'acaba!!

2 comentaris:

  1. Aquesta zona és ideal per aquestes dates, a recer del vent i si fa sol del fred intens...Enhorabona, no pareu !

    ResponElimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem