diumenge, 19 de setembre del 2021

Serra de l'Obac - Cingles de les Porquerissa - Via Manuel VI.

Sembla que el temps vol canviar, per fi entrarà la tardor, però avui encara fa calor i un dia molt net i clar. Es nota que ahir va ploure. Per aprofitar aquest matí tan bonic decidim anar a la Serra de l'Obac. Un lloc que ens fascina per la seva situació; just al mig entre la Mola i Montserrat, amb unes vistes sobre aquests dos massissos que ens tenen el cor robat.


Només passar el Coll de Tres Creus ja comença el festival de llum i color. 


Teníem una via pendent als Cingles de les Porquerissa. 

Les escalades a la Serra de l'Obac, són curtes en metres, però malgrat tot tenen un bon atractiu pel seu entorn i pel que varen significar per l'inici de molts escaladors dels Vallés. Durant aquests temps de pandèmia vàrem tornar a descobrir aquests llocs tan encisadors. 


Just per arribar a peu de via hem de passar pel costat d'aquesta tomba.

Com aquesta n'hi ha unes quantes en el massis de Sant LLorenç i a la Serra de l'Obac. Quan estan fetes amb lloses s'en diuen Cistes.
Durant l'any 1920 el Centre Excursionista de Terrassa les va estudiar amb profunditat i sembla que són d'origen alt medieval, dels pobladors del massis d'aquella època; pagesos, pastors i també algun ermità.
Val la pena parar-s'hi un moment i observar-les en detall. 




El principi sembla que haurem de fer servir els estreps, però un cop ens hi posem anem fent amb A0, això si en cada pas anem pujant l'estrep per si fa el cas.


 Un cop passats 3 parabolts decideixo deixar-lo, doncs havia fet el tram més dret sense fer-lo servir i ara ja es veia menys dret.


seguim amb Ao i després en lliure gràcies a que la roca està força acceptable. 


A mitja tirada podem veure aquesta roca tan especial i curiosa.   


Un cop a la reunió, trobarem aquesta placa dels que varen obrir la via. 


Entrant a la reunió ara per terreny fàcil, però amb roca a controlar. 


Ens queda un petit llarg de 8 metres però amb una roca excepcional, sempre a la part alta la roca millora.


Fent el darrers metres. 


Una bona vista al Paller de tot l'Any i a Montserrat


Com la via és molt ràpida, aprofitem per estar una bona estona gaudint d'aquest entorn. Després aprofitarem per pujar fins el Turó de la Pola, ja que ens ve de camí. 


Us deixem la ressenya del blog d'en Jaumegrimp 2

Aproximació: des de l'Alzina del Salari pujarem al Coll de Tres Creus i després seguirem pel camí de la Pola fins a passar per sota del peu de via. 20/25 minuts.

Descens: podeu caminar pel cim del cingle fins a trobar una canal a ma dreta que us portarà al camí, o podeu seguir fins a pujar al Turó de la Pola.

La Via: itinerari amb línia a les de la zona, ben trobat, ben equipat, per fer una mica de practiques d'artificial o d'Ao ideal. El seu entorn és preciós i això sòl, ja justifica l'excursió. 

1er llarg: 25 metres. Ae/Ao, V+ IV, III.  Segons el que vulguem fer podrem pujar amb Ae, Ao i després en lliure per una roca acceptable que es deixa fer.

2on llarg: 8 metres. IV. La roca en aquest tram és excepcional i permet gaudir d'uns passos agradables. Llàstima que sigui tan curta.

Material:  12 Cintes exprés + R i un estrep.

Apa a escalar que el mon s'acaba!

2 comentaris:

  1. Enhorabona parella, una via sense massa suc, llàstima que la roca no permeti progressar mes en lliure a la primera tirada. A la segona es pot passar amb flotants.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Jaume pel teu comentari. Una via en línia a les de zona. La darrera tirada està equipada per fer si és vol fer per la placa i va bé els parabolts que hi han posat.

      Elimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem