dimecres, 29 de setembre del 2021

Mallos de Agüero - Cara Est - La Vía Más Fácil de Agüero. 25/09/2021

 Després d'una nit de tempesta i una previsió de meteo  no massa bona, decidim anar a la Cara Est dels Mallo d'Agüero. La primera intenció era anar a la via Tierra de Todos, però quan arribem al peu veiem que pel segon llarg hi baixa molta aigua, així que decidim anar a La Via Más Fácil de Agüero, que amb el nom ja sabem que no tindrem problemes.

Ha estat una ascensió senzilla però divertida pel fet d'anar dues cordades i sempre fas molta més conya, especialment amb el Sergi i la Montse. 


La nostra ressenya


Una fotografia de la via, comença a l'esquerra d'aquest triangle que fa a la part baixa. 


No us costarà gens trobar el nom al peu de la via. 


Un primer llarg molt fàcil on trobareu un ressalt a superar abans d'entrar a la reunió. 


La Montse superant el ressalt. 


En el segon llarg, al principi, va en diagonal d'esquerra a dreta. 


Entrant a la segona reunió. 


En Sergi en la placa del segon llarg després de fer la diagonal comentada. 


Iniciant el tercer llarg 


En el tercer llarg després d'un tram més dret tot seguit s'ajeu fins a la reunió. 


La Montse en el tercer llarg. 


Un petit ressalt per sortir de la reunió i després ja es tomba fins el cim.


Tram molt fàcil abans d'arribar a dalt. 


Darrers metres ja caminant. 


En el cim i mentre pleguem el material la fem petar una mica. 


Foto cim ben contents.

Aproximació: Poc abans d'arribar el poble trobareu una desviació per una pista asfaltada que porta al poble per la part de dalt. Pujarem per aquesta pista fins que trobarem un aparcament amb una indicació on podreu veure un cartell sobre la fauna de la zona. Deixem el cotxe i agafem la vall que puja en direcció nord fins que ja veurem la paret i agafarem un corriol a mà esquerra que ens portarà a peu de via. 

La via: itinerari de consolació per un matí o una tarda que no disposem de massa temps, o com en el cas nostre, les previsions meteorològiques no siguin massa favorables.

Descens: des del cim anirem caminant en direcció nord uns metres i trobarem una canal amb una cadena per on podrem baixar amb un ràpel o per la mateixa cadena. Després seguirem un corriol que va per sota de la paret fins el peu de via. 

1er llarg: 30 metres. III, i IV .  Pujarem per l'esquerra del triangle fins sota d'un petit ressalt que un cop superat ens trobarem la reunió.

2on llarg: 45 metres. IV. Anirem uns quants metres en diagonal ascendent d'esquerra a dreta fins que ens situarem sota d'una placa que seguirem fins a trobar la reunió.

3er llarg: 25 metres. III. Sortim per l'esquerra de la reunió per un tram curt un xic més dret, després s'ajeu fins a la reunió.

4art llarg: 30 metres. III, II. I. Sortim per la dreta de la reunió i per terreny fàcil fins el cim. Atenció però amb la roca. Reunió en una savina.

Material: 10 cintes + R

Apa a escalar que el mon s'acaba. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem