dilluns, 9 d’agost del 2021

El Ripollès - Excursió circular al Costa Pubilla 2056 m . des del Santuari del Montgrony. 06/08/2021

 Sempre que pugem a Coll Roig fem referència que tenim pendent de fer la pujada al Costa Pubilla, Cim culminant de la Serra de Montgrony. 

Aquests divendres hem quedat amb el Marc i la Maria per anar a fer la ruta circular que surt del Santuari del Montgrony i tornar al mateix lloc.

La ruta circular és de 13,6 quilòmetres assolint el cim del Costa Pubilla o també conegut amb el nom de Pla de Pujalts. Sortirem del Santuari, (1.352 m) passarem per l'església de Sant Pere, però abans haurem pujat els 72 esglaons que diuen que va fer construir el Comte Arnau, des d'aquí anirem a buscar el Mal Pas que ens portarà al Refugi de les Planelles. (1.375 m) Després seguirem uns metres per la pista que porta a Coll Roig i a la primera corba més tancada trobarem un corriol a ma esquerra que agafarem (1.405 m).

Anirem seguint senyals grogues mentre anem pujant per un camí que va per dins del bosc, al cap d'una estona entrarem en una zona de prats i on hi trobarem una pista que anirem seguint, tot i que hi ha estones que es perd. Si fa un dia clar ja podreu veure el Coll de Coma Armada (1.875 m) on arribarem quan ja portem 2h de camí. Ara ens toca agafar la carena en direcció oest fins el cim. (2.056 m) 2'30h.


Començant a caminar pujant el 72 esglaons que ens portaran al pla de Sant Pere. 


Un cop deixat el bosc i arribats als prats anem pujant per aquesta pista.


Els boixos en aquest tram de l'excursió tenen formes ben boniques.


Una construcció dels pastors.


Ara en mig de la boira enfilem la pujada al coll de Coma Armada 


Després de dues hores de caminar arribem al coll.


Ara només ens queda anar carenejant fins el cim. 


Hi ha moments molt bonics quan de sobte s'aixeca la boira i ens deixa veure la Vall de Planoles.


Sol i boira i una bona pujada. 


Molt contents i envoltats per la boira ens fem la foto al cim. 


Parem una estona per menjar quatre ganyips.


Durant una estona tenim dubtes de seguir fent la volta o de tornar pel mateix lloc que hem pujat, doncs la boira és força espesa i no podem veure massa l'itinerari.

Al final hem decidit fer la volta, doncs el camí és veu molt lògic i difícil de perdre. Així que seguim carenejant primer per pujar un cim secundari per seguir baixant fins el Coll de la Bona a 1.888 m.  Ara agafem com a referència el torrent de les Fontetes de Meians que anirem baixant cercant sempre el camí més franc fins arribar a la Font. 1.755 m. 

Ara agafarem una pista que ens baixarà molt ràpidament fins el Collet de Meians i els masos del mateix nom. 11.463 m. Ja només ens queda anar seguint la pista fins que trobareu la que ens portarà fins el Santuari. Total. 4,30h.


Coll de Meians  i els masos del mateix nom. 

Malgrat que el dia no ha estat el millor, hem pogut fer una excursió molt bonica per un terreny preciós. Lo millor de tot la companyia. 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem