dimarts, 20 d’abril del 2021

Serra de l'Obac , Cingle de la Via Estambul - Via Estambul 15/04/2021

 Seguim confinats comarcalment , fet que ens condiciona a escalar a Sant Llorenç del Munt o a la Serra de l'Obac, així que aprofitarem per anar fent petites vies d'aquestes zones i gaudint al màxim d'aquest entorn primaveral. 

Si la Serra de l'Obac té llocs encisadors, aquests dies estan especialment preciosos, doncs les flors estan a plena època de floració i en aquesta zona la Farigola és especialment abundosa.


Impressionant l'impacte de la primavera aquests dies. 


Des del peu de via podem veure el Paller de Tot l'Any i Montserrat que ens fa dentetes perquè no hi podem anar. 


Un cop passat el Setrill el primer cingle que trobem és on hi ha la via Estambul. l'Ita mirant on comença. 


Un pas d'Ae per començar la via. 


Després un curt flanqueig per situar-nos a la vertical de la via. 


Sortint dels passos difícils de la primera tirada.


Reunió en un bon arbre. 


Després pujarem per un diedre amb una roca excel.lent i molt ben assegurat amb spits i un pitó, aquest testimoni de la primera ascensió. 


Si pugem per la placa podrem gaudir encara més de la qualitat de la roca. Quina diferència entre el primer i el segon llarg. 


Aquest llarg només té un però, que és massa curt.


Foto cim amb el Paller de Tot l'Any de testimoni... 




Us deixem la nostra ressenya. 

Aproximació: des de l'Alzina del Salari pujarem fins el Coll de Tres Creus i després seguirem camí a la Font de la Pola, només passar l'Agulla del Setrill el primer cingle que trobem a ma dreta és el de la via. 
30, 35 minuts tranquil·lament. 

La Via: itinerari curt, però ben trobat, on podrem gaudir de l'escalada típica d'aquesta zona. Especial remarcar la placa que forma el diedre on és de lo més bonica. A nosaltres ens ha fet especial il·lusió pel fet de conèixer els protagonistes de la primera ascensió. 

1er. llarg. 20 metres. Ae, IV+, Vè.  Fem un pas d'estreps per començar i sortim molt còmodament fins una lletxa on podreu posar un Camelot del 1 perquè el segon pugui treure bé l'estrep, després seguirem flanquejant cap a la dreta i podrem posar un alien verd abans de situar-nos al peu d'una especie de canal que ens permetrà pujar fins a la reunió amb passos força difícils però ben assegurats. Reunió en una alzina.

2on llarg. 15 metres. Vè. Sortim per la dreta de l'arbre i entrem al diedre, primer farems un parell de passos pel diedre i després ja podrem pujar per la placa gaudint de la qualitat de la roca fins a la reunió en una savina.

Descens: podem pujar fins el Turó de la Pola o baixar per la primera canal a mà dreta que ens portarà al camí que va al Coll dels Tres Creus.

Material: 6 exprés, 1 estrep, i R.

1ª Ascensió: 20.4.75 Joan Wenceslao, Oscar Costa i Jordi Romero.

Apa a escalar que el mon s'acaba!!


2 comentaris:

  1. Enhorabona ! veig que vau protegir el pas del segon, a mí el Sergi em va deixar en pilotes !!! no vegis quin pendulaco et menges si falles el pas. A mí també em va fer molta il.lusió la via pel fet de conèixer els aperturistes !

    ResponElimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem