dimarts, 13 d’abril de 2021

Montserrat - Paret de la Codolosa - Via Delinqüents - 08/04/2021

 Com molts cops, quan només tenim unes hores per sortir, i addicionalment bufa de Nord anem a la Paret de la Codolosa. La curta aproximació i que la paret queda molt arrecerada ens ha ajudat, un cop més, a seleccionar aquesta zona.

Remenant en les pendents, hem vist que ens quedava pendent la Via dels Delinqüents, és una via que havíem vist que el itinerari no és veia massa bonic i sempre l'havíem anant deixant.La via està en el començament del sector que hi ha més a la dreta. 


Una sageta ens indica el començament de la via. 


Des del peu de via podrem veure el primer parabolt un xic a la nostra esquerra. 


Un cop superat el primer ressalt, després la paret és tomba i la roca ja no és tan bona fins a la reunió. 


Alguna franja d'herba li treu un xic d'interès en aquest primer llarg. 


El segon llarg comença amb una placa de bona roca, però després perd interès fins entrar a la reunió.


Últims metres abans d'entrar a la segona reunió. 


Començant el tercer llarg, primer interessant i després també entra en un terreny discontinu fins un xic abans d'entrar a la reunió. 


superant els primers metres del 3er. llarg. 


Un ressalt un xic més dret abans d'entrar a la reunió fa un xic més interessant aquesta part. 


En el cim ens hem fet la foto de record. 
Us deixem la nostra ressenya. 

Aproximació: Des de l'urbanització de Collbató pujarem per la Drassera del Fray Garí fins que trobarem una trenca a ma dreta que ens portarà al peu de la Paret de la Codolosa,  La via comença en el sector més a la dreta, així que haurem de caminar un xic més arran de la paret.

La Via: Via de tres llargs, amb algun ressalts interessant però en el conjunt no té massa atractiu. 

1er llarg: 30 metres. IV, IV+, IV.  Sortim en diagonal a l'esquerra fins situar-nos sota d'una petita panxa on trobarem un parabolt que ens assegura el pas, després seguirem verticals mirant d'anar per on la roca és més ferma fins a la reunió.

2on. llarg: 30 metres. IV+, III, IV+.  Sortim verticals un xic a l'esquerra per entrar en una placa de molt bona roca, un pont de roca i un parabolt ens asseguren aquest tram, després entrarem en un tram més trencat i trobarem una reunió d'una altra via, seguirem vertical fins a trobar un esperó a la dreta que ens portarà a la reunió.

3er. llarg: 30 metres. IV, III, IV+. Sortim per la dreta i seguim una especie de fissura que ens portarà en un tros trencat però fàcil que seguirem fins sota d'un ressalt que ens portarà a la reunió.

Descens: podem baixar per la via en 3 ràpels o sortir per dalt i baixar caminant anant a cerca la Drassera del Fray Garí.

Material: 6 cintes expres. R. i material pel ràpel en el cas de no baixar caminant.

Apa a escalar que el mon s'acaba!!
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem