diumenge, 1 de desembre del 2019

Montgrony - Coll Roig - Via Tardor Calenta - 27/11/2019

Pujar a Coll Roig en aquesta època,sempre és un plaer que, l'aconsegueixes quan s'has combinar la visió del bosc amb els color de la tardor mentre vas pujant per una via amb un calcari excepcional.

La nostra ressenya. 

Avui pugem amb el Miquel, avui jugem al seu camp, doncs estem al costat de casa seva i coneix molt bé tots els seus voltants.

Avui anem a la Tardor Calenta, una via que porta menys d'un mes de la primera ascensió i ja compta amb un munt de repeticions. Segurament es convertirà amb la més repetida del sector, doncs és la de menys dificultat. 



El primer llarg supera un ressalt perfectament visible des del Coll, un llarg que es podria partir amb dos, però que donada la dificultat possiblement millor fer-lo d'una tirada. Això si, caldrà tenir cura a l'hora de passar les cordes. 


L'Ita fent el pas de la tirada, un IV+ molt bonic. 


Les plaques ajagudes que faran treballar els preus. 


La primera reunió on després caldrà caminar uns 25 metres  fins l'inici del segon llarg. 


Comença el festival del segon llarg, el llarg ha estat trobat o fet per una placa ajaguda on haurem de fer treballar els peus, però que no serà cap problema per la confiança que dona la qualitat de la roca. També, ens aniran acompanyant unes bústies per les mans que ens ajudaran a resoldre algun pas.


També hi trobarem una petita bavaresa. 


En Miquel fent el pas per entrar a la fissura per on haurem de progressar fent plena confiança als peus. 


Llàstima que no sigui un xic més dret que li donaria un xic més de diversió. 


En Miquel gaudint d'allò més. 


l'Ita també sembla que s'ho està passant força bé. 


Darrers passos per entrar a la reunió. 


En Miquel va llançat a fer la tercera tirada. 


En algun pas tens que posar els peus i les mans quasi al mateix lloc, però les bústies ho permeten.


Ara pugem els dos a la vegada. 


l'Ita anant a cercar la fissura del tercer llarg. 


Quina llàstima, ja s'acaba...


Contents al final de la via. 


Per acabar el dia fent un projecte que va a l'esquerra, fem un llarg de 45 metres i baixem. 


Els passos més difícils són a l'inici. 


l'Ita contenta perquè complimentem el dia amb uns metres més. 



Aproximació: Des de Campdevànol agafarem la carretera GI-401 en direcció el Coll de Merolla, creurem el poble de Gombrèn i a 2,5 quilometres agafarem la trenca a la dreta que porta a Montgrony i a Castellar de n'Nuc. A cap d'una estona trobarem un desviament que porta al Montgrony. Poc abans d'arribar trobarem un desviament a l'esquerra que passant pel costat del Refugi de Planelles ens portarà fins el Coll Roig. Els darrers quilometres per pista que cal tenir cura.

Per arribar al peu de via, seguirem el camí de baixada de les vies d'aquest sector, fins que estem a l'alçada del contrafort, aquí trobarem un camí nou que ens portarà a peu de via. La primera és un projecte  ( sempre podem fer la primera tirada quan baixem). i la segona és la Tardor Calenta.


La Via: podríem dir que és una "Love Climb", està ben equipada, bona roca, i una dificultat moderada. És una via que té un segon llarg preciós, que només per acariciar la roca de les seves plaques i les seves bústies justifica l'ascensió. Felicitacions als aperturistes; J. Canals, T. Vilaseca i S. Sanz per la feina feta.

1er llarg: 45 metres. IV, IV+. 10 parabolts. un llarg sense problemes, només haurem de tenir cura en el moment de superar un ressalt i a l'hora de passar les cordes per evitar el fregament. Si volem la podem partir en dos, doncs hi ha un lloc que hi ha dos parabolts molt junts. 

1er llarg bis. Pujarem uns 25 metres sense problemes, hi ha uns cables que ens ajudaran.

2on llarg. 35 metres, IV+, Vè. 8 parabolts i 2 ponts de roca. Des de la reunió ja veurem que hem d'anar de dreta a esquerra, primer per unes fissures on hi trobarem dos ponts de roca, després veurem que els parabolts estan a l'esquerra hem de pujar fins que trobem un boix tallat, des d'aquí veurem un forat molt bo de dits que ens permetrà anar a l'esquerra i entrar en una fissura cega on pujarem amb la confiança de que els peus s'aguanten.  Després veurem una bavaresa que superarem sense problemes. Uns passos més i entrem a la reunió.

3er llarg: 25 metres. IV+.  Sortim per la dreta de la reunió i anem pujant gràcies a unes sensacionals bústies. Després haurem d'anar a l'esquerra on trobarem una altra fissura de peus que ens permetrà pujar fins que ens passem a l'esquerra per entrar a la reunió.

Descens: des de la reunió sortim rectes un xic a la dreta i trobarem un camí de baixada molt ben indicat que ens passarà pel peu d'inici del segon llarg, baixàrem amb l'ajuda d'uns cables fins arribar al coll que fa el contrafort, des d'aquí seguirem baixant sense problemes fins arribar al Coll Roig.

Material: 12 cintes i reunions. Via equipada. 

Apa a escalar que el mon s'acaba!!



1 comentari:

  1. Enhorabona ! records al Miquel ! justament ahir érem nosaltres a Coll Roig fent la Dersu Uzala. La Trador calenta bullia de gent, ens van comentar però que per obrir la vis s'havia fet una tallada descomunal de boixos i altra vegetació...

    ResponElimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem