diumenge, 29 de desembre del 2019

Sant Llorenç de Montgai - Paret del Pont - Via Neura - 26/12/2019

Després dels àpats de Nadal, volem fer una mica d’esport per veure si fem baixar el munt de calories que hem pres de més. 

Marxem en direcció a Sant Llorenç de Montgai amb l’idea de fer una escalada a migdia/tarda. Quan arribem ens trobem que fa un dia força lleig, la boira baixa ens envolta i fa un dia humit  i fred. Estem per quedar-nos a la furgo però al passar el pont veiem uns cordada al segon llarg de la via que volem fer, fet que ens anima a equipar-nos i anar a provar-ho. 



 La nostra ressenya. 

Una vista de la paret des del mateix pont. 

En un tres i no res ja som a peu de via. Els primers metres són una grimpada, però ràpidament la cosa fa un canvi i la cosa es posa dreta. Passos verticals i roca a controlar fins a la primera reunió. El segon llarg superem un pas un xic balmat fins a situar-nos a un espero que ens portarà fins a la reunió amb uns escalada ferma i vertical.   Ara només ens resta una grimpada fàcil fins a situar-nos sota d’un ressalt que un cop superat ja estarem al cim.

Iniciant el primer llarg


Un diedre bonic, però amb roca a controlar 


Contenta malgrat el fred als dits.


El segon llarg, un cop superat un pas d'entrada un xic més difícil que la resta de la tirada. 


Entrant al segon llarg. 

Seguim per l'integral Pim-Pam fins el cim. 


Foto cim.

Aproximació: des de la carretera agafarem una pista a l’esquerra i al cap de uns 20 metres veurem que hi ha una grimpada de 5 metres per arribar a la feixa que seguirem a l’esquerra fins al peu de via. 

La via: una escalada curta per omplir una tarda i per aprendre a autoprotegir-se d’una dificultat moderada. 

1er llarg. 40 metres. 3 spits. III, V, IV+.  Pugem una metres per una rampa senzilla fins arribar a l’inici d’una espècie de fissura que al principi no dona massa confiança la roca. Progressem per aquesta fissura , reforçant alguns passos, fins arribar a una gran savina que passarem i ens portarà per un terreny més senzill fins la reunió. 

2on llarg. 40 metres 6 assegurances. II, V, IV+, V. Pugem per un terreny fàcil fins sota d’un petit desplom que superarem amb pas de empotrament per seguir pel fil de l’esperó fins a la reunió. Escalada vertical i agradable. 

3er llarg, 35 metres II, IV,II. 2 parabolts. Grimpada molt fàcil fins situar-nos sota el ressalt. Superem aquest pas i sortim directament al cim.Descens: baixem a un coll i després per un corriol fins a la carretera. 

Apa a escalar que l'any s'acaba!!!

2 comentaris:

  1. Enhorabona, més a l'esquerra hi ha una via força xula la via Guapos, no hi tantes expansions però amb friends es passa molt bé
    Salut i escalades

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Mingo, em sembla que la vàreu repetir fa poc, oi? Queda apuntada amb les pendents.

      Elimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem