dissabte, 21 de desembre de 2019

Vilanova de Meià - Pas Nou - Via 5 Feixes. 18/12/2019

Ja estem a mitjans de desembre, els dies són curts, i a sobre per avui, anuncien que hi haurà boira baixa. Sortim en direcció a l'oest, esperant que a Vilanova de Meià, només tinguem boira a la part baixa i que ens deixi escalar a la part alta. Ho hem ensopegat, quan arribem a Vilanova ja veiem que la paret està ben neta.

La via d'avui, ens ha sorprès, doncs malgrat el nom et pot donar entendre que caminarem molt i escalarem poc, ens hem trobat amb una via ben trobada, amb unes franges agradables d'escalar, i donat que volíem fer metres en un dia curt, ens ha resultat ideal. Us deixem la nostra ressenya. 


Des de la carretera estant podem veure com s'insinua una especie d'esperó que permet anar superant les diferents feixes passant per unes plaques de bona roca en general. 


Passant per la carretera ja veure on comença la via. 


El primer llarg ens agafa en fred, doncs no ens toca gens el sol, i no forcem gens la tirada, ja que el pas més difícil fem un pas amb una baga. 


El segon llarg s'inicia en una placa situada a la dreta de la feixa, amb passos verticals i divertits superarem aquesta ressalt. 


Una placa més tombada però bonica ens permetrà gaudir del tercer llarg. 


El quart llarg està molt ben trobat, primer superarem un tram un xic desplomat, però amb bona pressa i després seguirem per una placa vertical fins a una savina que ens permetrà entrar en un diedre que seguirem fins a la reunió. 


Superant la placa.


Arribant a la savina que ens dona entrada al diedre. 


En el cinquè llarg tenim dues opcions, sortir per una placa que hi ha a l'esquerra de la reunió (via original) o anar a cercar un diedre que va de d'esquerra a dreta molt lògic. 


Sortint del cinquè llarg.


Passos bonics de la darrere tirada. 


La sisena tirada és curta però també està prou bé per acabar sortint al cim de la paret. 


Ja som a dalt. 


Una bona vista sobre el Pas Nou. 

i com no, ens fem la foto del cim. 

Aproximació: des de Vilanova de Meià, seguim per la carretera que ens porta a al Pas Nou i des del cotxe mateix veureu l'indicació d'on comença la via. Millor deixar el cotxe uns 200 metres abans. 

Material: 12 cintes exprés i un joc friends fins #1. (nosaltres varem fer servir el alien verd en el 2on llarg, el groc en el 4art llarg i el camelot del 1# en el cinquè llarg). 

1ª ascensió: Antoni Alarcon i Joan Baraldes. Octubre 2015. 

La Via: Via ideal per dies curts o per complimentar amb alguna altra si voleu fer metres. La via està ben trobada i té el seu atractiu.

1er. llarg: 60 metres. IV, V+, V.  (Ae)  des de la carretera comencem a pujar recta per un esperonet, aviat veurem que hi ha un pas un xic més difícil, aquí podem fer un pas Ae, o forçar en lliure (V+) després un xic més fàcil fins entrar a la feixa que anirem caminant en tendència a la dreta fins un arbre on farem la reunió. 

2on. llarg: 60 metres, V+, Vè, III.  Acabarem d'arribar al ressalt amb una grimpada i ja veurem un xic més amunt un spit amb una recuperable. Abans, però,  podrem posar un alien molt bo. Anirem pujant la placa que és força dreta fins que veurem que entrem a la feixa, anirem caminant fins que creurem una corda fixa i després d'una grimpada fàcil trobarem al reunió amb 2 parabolts. 

3er. llarg: 60 metres, IV, V, IV. Sortim rectes per una placa típica de Roca d'Arcs, no massa vertical, IV, V, però amb passos bonics, arribarem a una reunió on hi ha una corda fixa, d'aquí nosaltres hem seguit verticals superant un ressalt (IV) i després grimpant arribarem a la reunió en un arbre. 

4art. llarg. 35 metres. 6a o pas Ao, V+, V. després d'una curta grimpada ens situem sota un ressalt un xic desplomat, comencem de dreta a esquerra, i entrarem en una placa que ens portarà a un diedre que seguirem fins a la reunió. 

5è llarg. 35 metres. V+, V. Aquí tenim dues opcions: a) anar a cercar una placa a l'esquerra (Via original V+) o seguir recte fins un pont de roca, d'aquí fem uns passos de flanqueig ascendent a l'esquerra i entrem en un diedre bonic que ens portarà a la reunió en unes alzines.

6è llarg. 25 metres Vè,  Per arribar al peu del darrer ressalt haurem de caminar uns 30 metres.  Pugen per unes plaques boniques fins arribar en un diedre (on caldrà tenir cura amb la roca) que ens portarà al cim.

Descens: des del cim anirem en direcció oest fins que trobarem unes trinxeres, d'aquí ja veurem una feixa que tot baixant ens portarà a la carretera i després fins el cotxe. 30 minuts.  


2 comentaris:

  1. Aquesta encara em falta, veig que us ha agradat, me l'apunto ! Enhorabona.

    ResponElimina
  2. Gràcies Jaume, està bé per dies curts malgrat les feixes te llargs bonics.

    ResponElimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem