dimarts, 26 de novembre del 2019

Paret de la Codolosa - Via L'Avi Trepador i El Balcó de la Codolosa - 24/11/2019

Per aquest diumenge anunciaven fort vent, així que ens decidim per tornar a la Codolosa. Al final va fer vent, però no tant com vàrem anunciar. La seva orientació sempre assegura una bona temperatura fet que et permet gaudir de l'escalada.


Us deixem la nostra ressenya. 


La Ita no s'ho pensa gaire i fa la primera tirada. 


Mirant el pas d'entrada a la reunió. 


Iniciant el segon llarg. 


Sortint de la 2ª reunió. 


Passos bonics del tercer llarg.


Acabant la Via l'Avi trepador. 


l'Ita començant el Balco de la Codolosa. 


Passos bonics i amb roca excel·lent. 


La primera reunió del Balcó de la Codolosa. 


Treballant el segon llarg. 


Contents al cim. 

Aproximació: des del pàrquing al costat del bombers, anirem pujant pel carrer principal fins que el deixarem per pujar per un carrer que surt a la dreta,. Seguirem per aquest carrer fins que arribem el camí que surt del costat d'una tanca. Passat uns 200 metres trobarem un corriol que surt a la dreta i que ens portarà a peu de via. També podeu pujar des del pàrquing que hi ha sota mateix de la paret. 

Les Vies: l'Avi Trepador és de les primeres vies que es varen obrir a la paret i té una lògica aclaparadora. Passos bonics i molt ben trobats. El Balcó de la Codolosa, és una via que ens pot servir per complimentar qualsevol de les altres vies, i així fer uns metres més.

1ª Tirada: 30 mestres, IV/IV+. Algun alien útil.  Sortim verticals a cercar la primera assegurança que està a uns 10 metres de terra, després anem pujant vertical fins arribar a la reunió. Hi ha algun pas que comença a patinar per el nombre de repeticions.

2ª Tirada. 25 metres, Vè. IV. Un pont de roca a equipar.  Sortim per la dreta de la reunió i ràpidament trobarem la primera assegurança, després seguirem recta fins una fissura, sota d'una llastra, que trobarem 2 pitons seguits. Un cop sota la llastra sortirem per l'esquerra. Tot seguit anirem verticals fins a que trobarem un pont de roca a equipar, després ja per terreny més fàcil fins a la reunió.

3ª Tirada: 30 metres. IV+, Vè.  Sortim per la dreta amb passos verticals però amb molt bona pressa per superar el primer ressalt. Després seguirem verticals fins que ens trobarem un tram més dret que superarem per l'esquerra de les assegurances. Un tram senzill i un darrer ressalt força difícil que ens portarà per terreny més fàcil fins a la reunió.

Per anar al Balco de la Codolosa, anirem pujant uns 60 metres fins sota d'una placa molt marcada.

1ª Tirada: 35 metres. Sortirem pel bell mig de la placa per agafar la primera assegurança, després superem un tram més dret i per terreny més senzill, però amb molt bona roca fins arribar en un replà. D'aquí pujarem per terreny més fàcil fins a la reunió.

2ª Tirada: 15 metres V, A0 o A1 (1 pas) Vè. Des de la reunió pujarem verticals per un tram que cal tenir cura amb la roca, després farem Ao en les 2 primeres assegurances, o ens ajudarem amb un estrep o baga per posar el peu, per seguir amb passos drets però amb bona roca, fins que la placa es tomba que trobarem la reunió. 

Descens: de l'Avi Trepador podem baixar caminant anant a buscat el camí a l'esquerra. També podem baixar en ràpel per la mateixa via.

Del Balcó de Bacó de la Codolosa, podem baixar a peu pel camí que hi ha darrera de la reunió, senyalat amb pintura groga i blanca. 

Apa a escalar que el mon s'acaba!

3 comentaris:

  1. l`avi trepador no te un 6b?(Ae) al 2on llarg? no us heu equivocat?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bona nit Paca, suposo que estàs de conya. Pots veure diferents ressenyes per Internet i mes o menys totes posen aquesta graduació

      Gràcies pel teu comentari.

      Elimina
    2. Hola Jaume, a la segona tirada de la El Último Mohicano hi ha un sostret que si es fa recta potser és un 6b, però tothom s'escaqueja per un costat o l'altre. A la Codolosa un 6b+ a l'inici de la segona tirada de La Tribu o la segona del Clau de Sant Fèlix em sembla, però a l'Avi Trepador no.

      Elimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem