dissabte, 16 d’abril del 2022

Malanyeu - Paret del Devessó - Via La Drecera - 16/04/2022

 Aquest matí mateix hem quedat amb el Ramir i la Laura, ells tenien clar que anaven a la Via Francesc Sunyol, nosaltres no ho teníem clar. Després m'he recordat que en Joan Baraldés i Francesc  Panyella havien equipat fins dalt la via La Drecera. Pot està bé.


Us deixem la nostra ressenya


Començant el primer llarg, en general és bona roca, però hi ha algun tram amb roca a controlar


Entrant a la 1ª reunió. 


Iniciant el segon llarg, els primers metres tenen uns passos un xic difícils.


Un llarg on trobarem uns quants ponts de roca molt ben aprofitats i en aquest llarg la roca és excepcional. 


Entrant a la segona tirada després de gaudir de la placa típica de la zona. 


Un tercer llarg, un xic més discontinuo i amb algun pas on cal anar en compte amb la roca. Caldrà més ascensions per deixar-la neta.


Arribant a la tercera reunió i última. 



Aproximació: Poc abans d'arribar el poble i passat Can Anglada, deixem el cotxe al costat d'uns contenidors. Des d'aquí caminem uns metres per la carretera i veurem que surt una pista a ma esquerra, la seguim fins que veurem a davant nostra una casa gran i que a l'esquerra podem creuar els filats per un pas que busca un corriol que baixa en direcció al torrent. Al final a ma dreta surt un camí que ens porta fins a baix al torrent. Creuem el torrent i anem seguint un camí fitat que ens deixarà a peu de via. Nom a peu de via. Comença a la dreta de la Montse Curtó. 

La Via: El primer llarg va ésser oberta per en Joan Baraldés, i just, ara fa unes setmanes, conjuntament amb en Francesc Panyella, l'han acabat fins el cim. La via està prou bé, però és veu un xic forçada entre les veïnes. 

1er llarg: 30 metres. IV+, V.  Llarg que aprofita unes fissures d'una bona placa, però on malgrat la roca és bona, encara hi ha algun tram amb la roca a controlar.

2on llarg: 30 metres. V, IV+,  Sortirem de la reunió per la dreta i els primers metres ón un xic més difícils, ja que hi ha menys forats dels que estem acostumats, després del segon parabolt la cosa afluja una mica. Llarg on han aprofitat uns quants ponts de roca.

3er llarg: 35 metres. IV, V, IV+. Sortim verticals i entrarem en una placa que el principi està una mica tendre encara, després la roca és bona fins que entrem en un diedre de sortida al cim.

Descens: Podem baixar en ràpel per la mateixa via, o caminant gaudint del paisatge. 

1ª ascensió: primer llarg a l'any 2014, per en Joan Baraldés i recentment, conjuntament amb el Francesc Panyella li han donat sortida fins el cim.

Material: 10 cintes i joc d'aliens per reforçar algun pas de la tercera tirada.

Apa a escalar que el mon s'acaba!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem