dijous, 7 d’octubre del 2021

Sant Llorenç del Munt - Roca de les Onze Hores - Via Gustau Muñoz - 07/10/2021

 Ahir en Sergi ens va dir que havien acabat una via a la Roca de les Onze Hores i ens va passar la ressenya per si volíem fer la segona. Avui mateix ja hem anat a repetir-la. Sembla mentida que encara puguem trobar línies noves i en sentit en aquest cingle. 


La nostra ressenya


La via comença en el punt més baix del cingle.


Uns primers metres fàcils fins el primer parabolt, després ja per terreny més difícil i amb roca a controlar fins a la reunió. 


Entrant a la primera reunió. 


Un pas difícil per superar un ressalt sortint de la primera reunió, després per terreny fàcil fins a la segona reunió. 


La primera reunió.


Tram molt fàcil entrant a la segona reunió. 


Sortim per la dreta del bloc i ens hi posem a sobre, després anirem progressant per la placa amb algun petit ressalt fins a la reunió. 


Llarg bonic i ben trobat. 


Sort dels grans còdols que van bé per reposar.


Abans de fer un petit flanqueig per entrar a la tercera reunió. 


El quart llarg comença amb una bona assegurança en una savina ben gran


Un diedre un xic brut on hem fet caure uns còdols ben grans, poc a poc quedarà net.


Des d'aquest totem anirem a l'esquerra per un tram senzill i després pujarem per una placa.


Des de la reunió anem per mig dels matolls fins que trobem una clariana per arreglar el material.


Aproximació: des del aparcament dels dipòsits pujarem pel camí dels Monjos fins a l'alçada de la Punta Camp, des d'aquí anirem per sota de la Roca de les Onze Hores fins a trobar el peu de via. 10 minuts.

La Via: itinerari elegant,  lògic i ben trobat, però malgrat l'esforç de neteja fet, encara hi ha trams que cal vigilar amb la roca. Tot i així, val la pena anar-hi doncs amb el pas de les cordades quedarà molt millor. Totes les reunions estan equipades amb 2 parabolts. La darrera l'haurem, de fer en una gran savina.  Recomanable. 

1er llarg. 28 metres. 3 parabolts. Comencem per terreny fàcil fins el primer parabolt, després passarem un lleuger ressalt i entrarem en un terreny fàcil fins a la reunió.

2on llarg. 30 metres, 1 parabolt.  Per sortir de la reunió haurem de superar un petit ressalt força dret, després ja per terreny molt fàcil fins a la reunió sota d'un gran bloc característic. 

3er llarg. 25 metres. 4 parabolts. Pugem per la dreta del gran bloc que després ens hi posarem damunt, des d'aquí anirem pujant per una placa que va superant petits ressalts fins que anirem a l'esquerra a fer la reunió.

4art llarg. 30 metres. 2 parabolts i pitó. Sortim per la dreta i agafem una gran savina, després progressem per la placa fins una savina escanyolida però que podrem reforçar amb un Camelot del 3, després entrem en una placa tombada fins sota d'un diedre on trobarem el primer parabolt. Superarem el diedre, podem posar un Camelot del 1 i trobarem un segon parabolt, des d'aquí encara que és un xic més fàcil la roca està molt trencada fins arribar sota d'un ressalt on podrem posar un Totem lila i fer un flanqueig brut fins sota d'una petita placa de roca bona  on hi ha un pitó que ens assegura la sortida i després caminarem uns metres fins a trobar una gran savina per fer la reunió.

Material: C1, C3 i Totem, Lila, 7 cintes exprés * R.

1ª ascensió: després de 3 dies de treball, el dia 6/10/2021 per Cristian Ruiz i Sergi Villar.

Via en memòria d'en Gustau Muñoz, un noi de 16 anys que va morir d'uns trets a sang freda per ser antifeixista, el 11/09/1978. 



Apa a escalar que el mon s'acaba!!

5 comentaris:

  1. Buahhhhh, moltissimes gracies per la tasca.En quan pugi os fare arribar la llibreta per fer el pot registre.Una passada la ressenya.

    ResponElimina
  2. Enhorabona Manel i Ita, com comentes sembla mentida que encara hi hagi línies per obrir, però ja ho veus amb gent tant ferma com el Sergi i el Cristian surten línies ben fermes, aviat aniré a contribuir en la neteja !

    ResponElimina
  3. Avui hem anat amb en Ferran i hem fet una mica més de neteja. Roca típica de St. Llorenç versió "grimpa fi", a la tercera tirada hi ha cinc parabolts (a la ressenya mostra 4), tot i així totes les tirades tenen força elements que amb el pas de les cordades s'aniran sanejant però mai del tot. Gràcies per la feina feta.

    ResponElimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem