divendres, 29 d’octubre del 2021

Lo Peladet - Rúbies - Via Festival Erótic - 28/10/2021

Quan vàrem fer la Via Nag Trio Bang ens vàrem fixar amb les plaques de la Via Festival Eròtic i ràpidament vàrem estar d'acord en que la teníem de fer. Només faltava trobar el dia, així aquest dijous ens hem posat d'acord amb el Miquel Garrell i la Pilar Pelares per anar-hi, i ha estat tot un encert. 


Us deixem la nostra ressenya.


Anant per la pista que va fins quasi a la Portella Blanca, amb un tres i no res som quasi al peu de via.


Aquest aquest primer llarg ja el coneixíem de quan vàrem fer la via Nag Trio Bang doncs tenen el mateix inici. 


L'Ita ràpidament comença la via. 


Des de la primera reunió ja podem veure el segon llarg, amb una roca brutal on ja es veu que és una tirada que promet.


Conforme el vas escalant et dones compte que és un llarg preciós. 


L'Ita en el segon llarg.


El fet d'anar dues cordades ens permet fer moltes més fotografies. En aquesta podem veure en Miquel que ens va seguint molt ràpidament i la Pilar que l'està assegurant molt atentament. 


l'Ita ben contenta arribant a la segona reunió. 


Iniciant el tercer llarg, els primers metres haurem de tenir cura amb la roca. 


En Miquel arribant a la tercera reunió, que per cert han baixat uns 3 metres i s'està una mica més còmoda. 


Sortint de la reunió anant a buscar un placa quasi perfecta. on gaudirem dels seus passos.


Un llarg molt bonic, només té un però que és massa curt, 


L'Ita molt contenta fent els darrers metres de la via.


No vol corre per gaudir més dels passos. 


A la darrera reunió gaudint d'aquest entorn que respira tardor per tot arreu. 


En Miquel sortint de la via. 


Ja som tots dalt. 


Foto cim.


De tornada a la Portella Blanca gaudim dels colors dels arbres.


Els arbres estan en el millor moment de la tardor.

Ens ho hem passat molt bé, hem gaudit molt de la via, de la companyia, i d'aquest entorn de colors que ens ofereix la tardor. 

Aproximació: des de Vilanova de Meià seguirem la carretera que passa per les fonts i pel Pas Nou fins arribar al coll. Just en el coll surt una pista amb bon estat que ens portarà quasi a la Portella Blanca. Aquesta pista té 9 o 10 quilometres. Si el vostre cotxe no és 4x4 millor deixar-lo quan comença a baixar. Total només haureu de caminar 10 minuts més. Des d'on deixem el cotxe seguirem fins a la Portella Blanca i començarem a baixar per la vessant sud fins a trobar el corriol que porta a peu de la paret. Com la nostra via és de les primeres, aviat la localitzareu. Fita al peu.

La Via: Itinerari que, malgrat és curt, el plaer de la seva escalada justifica plenament el viatge. Gaudireu de 3 llargs molt bonics amb bon equipament (espits i algun pitó) i que podreu reforçar amb flotants al gust. Fa pocs dies han afegit un parabolt de 8mm a totes les reunions, i en la tercera reunió l'han baixat una mica per situar-la en un lloc molt còmoda. Totalment recomanable.

1er llarg: 30 metres, III+. A equipar.  Grimpada fàcil però bonica fins a la reunió. Un espit i un parabolt a la reunió.

2on llarg:  35 metres. V, 6a, V. V+, V.  Equipat, però que podrem reforçar al gust. Començarem per un diedret fins a trobar-nos amb un pas de placa (6a no obligat) per després passar per sota d'un sostret i entrar en un diedre preciós que seguirem per unes bones plaques fins a la reunió. Un llarg preciós. 

3er llarg: 25 metres. IV, V.  Poc equipat.  Sortim de la reunió verticals amb tendència a l'esquerra fins a sota d'un sostre on trobarem un pitó, seguirem a l'esquerra i veurem un diedre i una placa molt bona a la dreta, (en el diedre hi ha un pitó), nosaltres hem pujat per la placa amb una escalada plaent i que podrem assegurar bé amb aliens. Pel diedre es veu un xic més brut. Reunió, amb una savina, 1 parabolt i 1 espit.

4art llarg: 30 metres. V, 6a, V+, V, IV.  Equipat.  Sortim verticals i tot seguit ens trobarem l'antiga reunió, uns passos llargs de placa (6a no obligat) ens situaran sota d'un ressalt que passarem per la dreta on trobarem un diedre que ens portarà pràcticament fins el cim. Reunió amb un espit, un parabolt, i un pitó.

Descens: des de la darrera reunió podrem anar caminant fins a trobar el camí que ens portarà a la Portella Blanca.

Agraïments: aprofitem per agrair als escaladors que han reforçat les reunions amb un parabolt de 8 mm i que han canviat la tercera a un lloc més confortable.  Gràcies. 

Apa a escalar que el mon s'acaba!!!

2 comentaris:

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem