diumenge, 17 d’octubre del 2021

Serra de Gredos - La Chaparra - 10/10/2021

Avui és el segon dia de la nostra estada a Gredos i els companys ens proposen passar un dia familiar a la Zona de la Chaparra. Una zona d'escalada esportiva que fa molts anys s'hi varen obrir algunes vies, però que recentment ells han equipat unes quantes vies noves.


Les vies estan molt ben equipades i són d'escalada en d'adherència, on nosaltres al·lucinem una mica, però poc a poc anem agafant confiança amb l'adherència dels peus de gats i anem fent algunes vies.


Ens reunim en Gonza, la Teresa i les seves filles Inés i Guiomar, i en Luisfer i la María José i nosaltres.

Tots anem fent vies i rient d'allò més, especialment ells quan veuen que estem plenament al·lucinats. Sort que ens van animant i poc a poc ens anem atrevint cada cop més


Ufff que no m'aguanto... 

Tot i que és força tombat és d'allò més llis. Cal reconèixer que han fet una labor d'equipament i de neteja extraordinària. Hi ha un munt d'hores de raspall per treure el liquen de les presses i deixar-les ben netes per poder gaudir dels passos de l'escalada. 


Ara estan fent els darrers retocs a la zona , doncs volen presentar-la a la comunitat escaladora el proper mes de novembre dintre del programa que estan organitzant amb una gran passió.



Aquest és el programa del festival que estem segurs que serà un gran èxit. 

Arenas de Sant Pedro és una petita ciutat d'aproximadament 5000 habitants amb un centre excursionista, el Grupo Gredos de Montaña  amb uns 300 socis, tenen un local molt petit, però amb una junta plena d'iniciatives enfocades a tot tipus d'activitat relacionada amb la muntanya. També tenen cura del petit Refugi Victory al peu del Torreon de los Galayos i d'un rocodromo ben gran. Podeu mirar la seva web. Passejar per Arenas de Sant Pedro i anar trobant companys dedicats de la muntanya fa que es respiri un ambient de muntanya, sembla el Chamonix de Gredos  

Mentre anem escalant no paren d'atendre trucades relacionades amb el Festival de la Montaña, i es que en Gonza és el President i en Luisfer el vocal de formació, i es nota que estan plenament bolcats en l'organització d'aquestes activitats, que són de primer nivell per una entitat tan petita. 

Finalment escalem tots, fins i tot les nenes fan els seus "pinitos" i marxem a Guisando a tancar la jornada amb un bon àpat en el restaurant d'un dels membres del grup que està ple de fotos de l'historia de l'escalada a Galayos. La família que ho regenta ha tingut tres generacions d'escaladors, això fa que ens sentim com a casa.

Ha estat una dia sensacional, amb molt bona companyia i on hem recordat com s'escala amb adherència. Gràcies amics per portar-nos-hi. 

La zona: és una zona d'escalada en granet predominant l'escalada d'adherència, amb passos de bloc potents. El lloc és encantador. 

Aproximació: des d'Arenas de Sant Pedro agafarem la carretera que passa per Guisando en direcció a la Plataforma. Anirem pujant i en un revolt a l'esquerra veurem que surt una pista sense asfaltar però de bon passar, seguirem per la pista fins un lloc que veurem que podem deixar el cotxe i a la vessant de muntanya surt un corriol fitat que en uns 15 minuts en deixarà a peu de les vies. 

Vies: d'esquerra a dreta;  Cipri IV+, Conchi IV+, Tere 6a, A la Vez que te lo hago fumo 6a, Eli 6a+,.



Apa a escalar que el mon s'acaba!!   

2 comentaris:

  1. Quin goig poder gaudir d'aquestes vies tant ben acompanyats!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si noi. Ens ho vàrem passar molt bé i a sobre vàrem escalar.

      Elimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem