dimecres, 12 de maig del 2021

Sant Llorenç del Munt - Sòcol de la Castellassa - Via Yayüs Loküs - 12/05/2021

Durant aquest confinament s'han obert dues vies al Sòcol de la Castellassa; El Gran Malpas ja explicada fa uns dies i que va totalment en horitzontal, i posteriorment, l'Armand Ballart va obrir en solitari Yayüs Loküs creuant la primera i aquesta va totalment vertical. Dues vies en un lloc tranquil on podrem gaudir d'una escalada, encara un xic salvatge. 


El Sòcol de la Castellassa amb una vista ambdues vies. 


Des de sota podem veure el pany de paret per on va la Via Yayüs Loküs


Un primer llarg amb diagonal a la dreta i amb roca a controlar però que ha estat força sanejada.


Un primer llarg de 60 metres que ens podrem assegurar molt bé gràcies a 5 parabolts i un bon merlet. 


Merlet blanc característic i la primera reunió que aprofita els parabolts de la tercera reunió de la Via El Gran Malpas. 


Darrers metres abans d'entrar a la primera reunió. 


Des de la reunió seguirem uns metres de flanqueig fàcil per l'inici de la quarta tirada de la Via Gran Malpas fins que ens situem sota d'un parabolt. 


Ara la roca és millor però també és més difícil i també haurem de parar atenció. 


Passos bonics i verticals ens garanteixen aquest segon llarg. 


L'Ita a la 1ª reunió. 


Uns metres més i la via s'acaba!!


Un cop arribem a dalt, i si encara en tenim ganes, podrem fer una via de la Castellassa. 


La nostra ressenya. 

Aproximació: des de l'aparcament del camí dels Monjos anirem fins a Coll de Grua, després agafarem el camí que va en direcció els Plecs del Llibre i a uns 100 metres agafarem el camí que va en direcció nord passant pel gorg del General i que seguirem fins que ja veurem que podem pujar vertical fins a trobar l'inici de la via.  A l'inici veurem el primer parabolt a uns 10 metres a la dreta.  de 35 a 40 minuts.

La Via: itinerari ben trobat que pujar el sòcol de la Castellassa, amb passos bonics, però també amb roca a controlar on haurem d'estar acostumats a escalar amb aquest tipus de roca. Recomanable només per especialistes de la zona.   


1er llarg: 60 metres II, IV, IV+, III. 5 parabolts i un merlet en un còdol blanc.  Entrarem en un flanqueig fàcil fins arribar el primer parabolt. Des d'aquí pujarem vertical i amb certa tendència a la dreta fins que ja perd verticalitat i anem en diagonal a la dreta fins a trobar un gran bloc blanc just a sota mateix de la reunió. Aquesta reunió és la de la tercera tirada de la Via El Gran Malpas. 

2on llarg: 40 metres. II, V, 3 parabolts. Sortim flanquejant a la dreta uns quants metres fins situar-nos sota d'un parabolt. Des d'aquí seguirem vertical, per una placa on la roca millora però que igualment haurem de controlar, on els parabolts ens marcaran la tendència a seguir per superar aquesta placa. La reunió és en una alzina.

Tornada: acabarem de pujar fins a trobar el camí de les Castellasses que desfarem en direcció als Plecs del Llibre i després als dipòsits i a l'aparcament pel camí dels Monjos. 

Material: 6 bagues exprés, baga gran per un merlet + R

1ª Ascensió: Armand Ballart el 18/4/2021. Felicitats per l'obertura!!

Apa a escalar que el mon s'acaba. 

6 comentaris:

  1. Crec que aquesta opció de fer la reunió aquí on l, heu feta es millor que no pas més a la dreta com marca la ressenya original.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Nosaltres no la vàrem trobar i això que ho vàrem estar mirant una estona. Ho el dibuix està malament o costa de veure. On la vàreu fer vosaltres??

      Elimina
    2. A la vertical del segon llarg. Vem sortir rectes

      Elimina
    3. Sergi, no ho acabo d’entendre. Vàreu trobar una reunió mes a Ls dreta??

      Elimina
  2. Bona aquesta! felicitats. Aquest vessant amb la Castellassa a sobre és idílic.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Jaume!! Té un encant especial acabar la via al peu de la Castellassa.

      Elimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem