dilluns, 24 de maig del 2021

Serra de Sant Joan - Cara Sud - Via Domènec Saura - 21/05/2021

Aquesta setmana passada vàrem veure el post d'en Joan Asín sobre la Serra de Sant Joan, ràpidament vàrem comentar d'anar-hi. Així, que aquest divendres posem fil l'agulla i marxem decidits a fer-la.

Us deixem la nostra ressenya. 


Una vista de la paret. La via comença a l'esquerra d'aquest sostre marcat a la part baixa. 


Una curta aproximació ens porta a sota la via del Guillem i després anem arran de paret a l'esquerra uns metres i ja serem a peu de via. 


Mirant la bavaresa d'aquest primer llarg ja veiem que la cosa promet.


Passos molt ben assegurats que et permeten fer Ao, o en lliure. Un llarg molt ben trobat.


Sortint del primer llarg, ara ja ens toca el sol. 


La primera reunió amb el material pintat lila.  De fet, tot el material ha estat pintat lila i també hi ha alguns punts que indiquen l'itinerari. Pel meu gust, entenc que pintin el material, però abans de posar-lo, no quan ja està posat, doncs fet d'aquesta manera empastifem de pintura la roca. Els punts que indiquen l'itinerari tampoc m'han agradat. És una llàstima, perquè deixant a banda aquest fet, la via està prou be.  


Superant un petit ressalt de la tercera tirada.


Tibant en la quarta tirada, per fer els primers passos en Ao i algun pas en lliure. 

 
Un cop fet la part més rabiosa, després ja es deixa fer prou bé. 


Entrant a la quarta reunió. 


Petit ressalt del cinquè llarg, on trobarem un pas estrany, aquí acabem fent un pas d'Ao. 


Iniciant el darrer llarg, amb una roca extraordinàriament bona. 


Malgrat és força dret els passos surten molt bé. 


Uns metres més i ja som dalt. 


Sortint d'un darrer pas força atlètic. 


La darrera reunió. Ara només queda baixar. 

Aproximació: Des de Coll de Nargó agafarem la carretera que va Isona passant pel Coll de Boixols. Un cop passat el aquest, i quan la carretera baixa, trobarem l'inici d'una pista a la dreta que indica, Montinessell, Els Prats, i Sallent, pugem per aquesta pista fins a el proper creuament, on agafarem la pista de l'esquerra que va en direcció a Els Prats. Seguirem uns 500 metres per aquesta pista fins a trobar l'aparcament. (Fita). 
Ara pujarem seguin les fites fins al peu de la Via d'en Guillem i després anirem a l'esquerra per sota de la paret fins a trobar el peu de via. 20 minuts. 

La Via: Itinerari ben trobat on podrem gaudir d'unes tirades força boniques, malgrat les pintades, i que haurem de caminar uns metres en el segon llarg. 

1er llarg: 40 metres. 6a,(Ao)  V, 6a, V, V+. Sortim verticals per entrar a la bavaresa, un cop superada anirem un xic a la dreta per entrar en un diedre més fàcil. Després trobarem un ressalt 6a, i una placa que superarem en tendència a la dreta per sortir en un esperonet que ens portarà a la primera reunió. Un llarg ben aconseguit.

2on llarg: 80 metres. Caminant.

3er llarg: 40 metres. IV. II. Un pas de sortida de la reunió ens portarà a un tram que anirem caminant i grimpant fins sota de la paret. Reunió en un arbre.

4art. llarg: 25 metres: 6b (Ao), V.  Sortim per un tram desplomat, on podrem fer amb Ao, ja que les assegurances estan molt juntes. Quan perd verticalitat farem uns passos de flanqueig a la dreta i després vertical altra cop fins a la reunió. Reunió en un boix.

5è llarg: 30 metres. 6b (Ao), V, IV.  Sortim rectes fins un ressalt on amb l'ajuda d'un pas d'Ao, el superarem sense problemes, després anem a la dreta i enfilem rectes fins a la reunió. En els darrers metres aniran bé un parell de friends mitjans.

6è llarg: 15 metres. III, IV. Sortim rectes fins sota d'un diedre on trobarem un blocs inestables, seguirem vertical i amb un pas atlètic entrarem a la reunió.

7è llarg: 30 metres. V+, IV, V+. Sortim verticals superant uns trams amb passos desplomats però amb un roca excel·lent fins que veureu que heu d'anar en diagonal a l'esquerra fins a trobar un tram desplomat on amb uns passos atlètics arribarem a la reunió.

Descens: Mirant en direcció nord-oest, veurem unes torres elèctriques, doncs anirem baixant en direcció a l'esquerra fins que les trobem, després les anirem seguint i arribarem a un punt que queda un xic tallat, aquí podrem fer un ràpel des de la torra  o desgrimpar, nosaltres vàrem desgrimpar. Després seguirem baixant fins a trobar la pista que ens portarà a l'aparcament. 30 a 35 minuts.

També hi ha una línia de ràpels, però pensem que és millor baixar caminant. 

1ª Ascensió: Isidre Llorente i Diego Sànchez dedicada a  Domènec Faura. 

Material: 18 cintes exprés, friends mitjans, i 1 estrep.

Apa a escalar que el mon s'acaba!!

 

2 comentaris:

  1. Es veu una via interessant, felicitats!
    Això de la pintura "in situ" molt barroer, llàstima.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Jaume, una via molt similar a la del Guillem. Interessant i prou.

      Elimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem