dimarts, 25 d’agost de 2020

Berguedà - Dent Occidental del Serrat Superior de la Creueta - Via Set de Nou. 21/08/2020

En Joan Rovira ens ha passat una ressenya del Serrat Superior de la Creueta, ens diu que és Cara Oest. Així que ens va molt bé anar-hi ja que la previsió és de molta calor. Amb una mica de sort farem la segona ascensió.

La via va pel pany de paret al centre de la foto. 


Amb les indicacions on-line del Joan no ens costa res trobar el peu de via. 

Iniciant el primers passos. 


La roca és bona, però cal controlar doncs, malgrat s'ha fet una molt bona feina de neteja, sempre queda alguna cosa. 


El segon llarg, sortint de la reunió. Intent de fer-ho amb lliure sense èxit, només surt fins el primer parabolt.. Després l'Ita ho aconsegueix.


La Masia de La To. 


Pedraforca immens a la nostra esquena. 


Arribant al cim. 


Foto cim.

Us deixem la nostra ressenya. 


Aproximació: un cop passat el poble de La Nou trobarem un trencall a la dreta que va cap a La Clusa, el seguirem durant 5 quilometres fins un encreuament que diu La To. Hi ha un mur de pedra seguim per la pista de la dreta fins arribar a uns 100 metres de la casa d'Espades. En un revolt podrem  deixar el cotxe.

Veurem un abeurador per les vaques des d'on surt un corriol que va en direcció oest. Al nostre costat trobarem una mànega d'aigua que ens marcarà el camí. En un tres i no res, serem al collet, aquí podrem veure que hi ha altres vies, nosaltres baixem fent ziga-zagues fins una petita tartera que creurem en diagonal ascendent (Fites) i al final arribarem al peu de via.

La Via: Itinerari ben trobat, que busca les fissures més boniques d'aquest pany de paret. Molt ben equipada i ben netejada. Amb les repeticions quedarà molt millor. Tindreu assegurat l'ombra fins a les 13 hores. Entorn encisador.

1ª Tirada: 45 metres 16 assegurances, V+, V, 6a, V.  Amb uns passos atlètics superarem els primers metres, després un tram un xic més fàcil V, fins arribar al peu d'un diedre que podrem superar encastant  la part esquerra del nostre cos, o amb diedre però aprofitant les bones presses de la ma esquerra, 6a. Tornem a seguir per uns trams verticals i atlètics fins a l'entrada a la reunió.

2ª Tirada: 25 metres, 6a+, Vè.  Sortim aprofitant una fissura de mans, on també hi posarem el peu esquerra, així podrem arribar al primer parabolt. Després, haurem d'anar un xic a la dreta per arribar el segon. Un cop superat la dificultat baixa, i caldrà anar en cura amb les pedres, doncs encara hi ha alguna cosa solta.

Descens: Ràpel de 25 metres i un segon de 45 metres per la mateixa via.

Material: 16 cintes exprés. Algun friend us pot anar bé.

1ª Ascensió: 9/08/2020 per Joan Rovira i A. Alarcon.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada