diumenge, 28 d’abril del 2019

27/04/2019 Roca dels Arcs - Via Bukanan 27/04/2019

La Roca dels Arcs , per nosaltres, és un dels llocs més interessants per escalar, Hi ha unes quantes escalades que són 5 estrelles i que tot escalador hauria de tenir. Malgrat tot, des de fa uns anys, no està tan de moda i permet gaudir de la zona amb bastant tranquil·litat.

Llevar-te al matí i tenir aquesta paret plena de color davant teu és quelcom formidable. 


Des de la mateixa carretera ja podem veure la nostra via, just a la dreta de la Via Tarrega. Es veu molt interessant.



Les fibres i la natura fan un quadre ple de color. Veure aquestes petites plantes com lluiten per recollir l'aigua en els seus forats és un detall que sovint passem pel seu costat sense poder-ho apreciar. Parar i mirar el que tens al davant és un exercici que hem de fer de tant en tant, per valorar aquests petits detalls de la vida que ens envolta. 


Iniciant el primer llarg 


Uns passos més ja som a la 1ª reunió 


l'Ita començant la via. 


Aquest primer llar està molt ben trobat, sempre va cercant la debilitat de la roca per poder anar superant les diferents balmes. 


Segon llarg, una preciositat de la via.  Només per aquest llarg val la pena anar-hi.  


Assegurant des de la 1ª reunió. 


Contenta després de fer aquest segon llarg.


Iniciant la placa del tercer llarg, llàstima que sigui tan curta. 


Gaudint de la placa.


Assegurant a la tercera reunió. 


Tercer llarg vertical i amb bona pressa. 


Una mica més i ja arriba a la 4ª reunió. 


Darrer llarg, malgrat ésser més senzill també té alguns passos interessants. 


Ep Ja som dalt!!!

Mentre assegurava a l'Ita, pensava lo contents que devien estar els que van obrir la via quan van sortir aquí dalt. Felicitats per la via i la seva restauració. 


Un dia sensacional, amb unes vistes sobre el Pirineu molt boniques. 

La nostra ressenya.

Aproximació: Deixem el cotxe un cop passat el pont i agafem un corriol que baixa al torrent el creuem i després seguim per l'altra vessant. Aquest camí creua tota la paret, quan estem sota la Via Tàrrega pugem directament. El peu de via està un xic més a la dreta. Padró a l'inici. 

La via: Una via de cinc llargs que va a cercar un sostre característic per passar-lo i després una combinació de plaques ens portaran al tram final.  Ens haurem d'equipar bé els llargs, ja que hi ha les assegurances fixes justes i necessàries.  

1ª Tirada:  25 metres IV+, V.  Sortim una mica vertical però amb tendència a la dreta, en un forat podrem posar un bon camelot. Després, per superar un tram lleugerament desplomat, anirem en diagonal ascendent a l'esquerra fins una petita savina. Des d'aquí tornem a la dreta a trobar un diedre, Alien blau per assegurar el pas, una superació per roca franca i entrem a la reunió.

2ª Tirada: 30 metres, Vè.  3 parabolts i 3 pitons.  Sortim vertical amb bones presses, però que haurem de tibar fins una savina, després anem un xic a l'esquerra, trobarem tres parabolts seguits. Pugem verticals fins sota el sostre on trobarem 2 pitons amb una baga. D'aquí veurem el següent pitó uns metres més a la dreta i una bona fissura per posar les mans sota del sostre. Fem uns passos bonics i superem el sostre, tornem a la dreta i després vertical fins a la reunió.

3ª Tirada: 35 metres Vè, 6 parabolts.  Sobre mateix de la reunió veurem un parabolt, des d'aquí anem a la dreta fins unes savines, sobre mateix tenim la placa, hi entrem per la dreta i després ens situarem al mig i gaudim d'uns passos típics de la Roca dels Arcs arribarem a la reunió. 

4ª Tirada: 30 metres. V, IV. Pugem verticals de la reunió, ràpidament podrem anar posant assegurances flotants fins arribar en una savina gran, després ja per terreny més fàcil anirem a la dreta a buscar una savina on farem la reunió. Savina i parabolts.

5ª Tirada: 50 metres: III, IV, IV+. sortim verticals amb bona roca, però hi ha alguna franja bruta, fins situar-nos sota d'un tram desplomat, bloc a vigilar, superem aquest pas més dret i arribem a un gran replà, sobre mateix veurem un petit diedre que ens portarà al cim de la paret.

Descens: anem un tros a l'Est i veurem un pedró que ens indica l'inici de la baixada fins a la carretera.

1ª ascensió; 1983, Xavi Samsó, Antoni Peris i Joan Asín. 

Material: Jocs d'Aliens i Camelot 0,50, 0,75, i 1. 10 cintes.

Apa a escalar que el mon s'acaba!!!





4 comentaris:

  1. Felicitats parella! s'haurà d'anar a tastar abans no faci massa calor!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Jaume, està bé la via, però sinó has fet la Musical Exprés, la Papisuca, el Sr de los bordillos, rampes invertides, millor anar en slguna d’aquestes.

      Elimina
  2. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  3. Hello Everybody,
    My name is Mrs Sharon Sim. I live in Singapore and i am a happy woman today? and i told my self that any lender that rescue my family from our poor situation, i will refer any person that is looking for loan to him, he gave me happiness to me and my family, i was in need of a loan of $250,000.00 to start my life all over as i am a single mother with 3 kids I met this honest and GOD fearing man loan lender that help me with a loan of $250,000.00 SG. Dollar, he is a GOD fearing man, if you are in need of loan and you will pay back the loan please contact him tell him that is Mrs Sharon, that refer you to him. contact Dr Purva Pius, call/whats-App Contact Number +918929509036 via email:(urgentloan22@gmail.com) Thank you.

    ResponElimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem