dimecres, 10 d’abril del 2019

Montserrat - La Codolosa - Via Punt Verd.

Repassant les vies que hem fet a la Codolosa ens hem donat compte que n'hi havia una que se'ns havia escapat. La Via Punt Verd és la via que hi ha més esquerra de la paret, just al costat esquerra de la Via Josep Monistrol.

Una via oberta sense parabols i només hi ha espits a les reunions. Hi ha el material just per progressar, però un joc d'aliens i alguna baga savinera ens ajudarà a equipar algun pas.





Una vista on podem veure on comença la via i la majoria del seu recorregut.


La Via: via curta de dos llargs, però que està ben trobada i on ens podrem entrenar a posar assegurances flotants per complimentar les existents. 

R1 25 m. V.  2 pitons i un pont de roca. Situats al peu de la via veurem un espit de la via Josep Monistrol a la nostra dreta. Nosaltres pujarem per un diedre un xic trencat fins arribar a un pitó casolà de color vermell, després seguirem vertical i trobarem un pont de roca, ara cal anar a cercar una fissura que s'inicia en una petita olivera que ens servirà per passar-hi una baga, després trobarem un pitó universal, seguirem verticals fins a la reunió. 

R2 30 m. V+. 3 pitons. Des de la reunió estant podrem veure la pitonissa i el bong. Sortim verticals fins arribar a la pitonissa, d'aquí anem un xic a l'esquerra fins arribar a xapar el bong, després anem a la dreta i tot seguit trobarem un pont de roca. Ja per terreny més fàcil arribarem en una zona d'arbres, sortim verticals amb una lleugera tendència a la dreta, podrem posar un alien groc que ens assegurarà els següents metres fins el proper pitó, sembla que abans hi havia un altre pitó, però nosaltres no l'hem vist. Des del pitó extraplà ja veurem a sobre nostre la reunió.

Descens: podem baixar caminant, o fent un ràpel de 60 o dos de 30 per la mateixa via. 


Primers passos de la via. 


Anant a cercar l'olivera. 



Entrant a la primera reunió. 


Pas difícil per arribar al bong. 


Ara ja per terreny més fàcil fins un pont de roca. 


Arribant a la darrera reunió. 


Us deixem la nostra ressenya.

Apa a escalar que el mon s'acaba. 


2 comentaris:

  1. Bonica Via. L'he fet varies vegades, el bong no hi era abans.
    Antoni Aymamí.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Toni, té una baga molt vella, i a la ressenya del Joan Asin ja en parla i és de la primera ascensió. A veure si no ho recordes. Et fas gran!! Jejeje!!

      Elimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem