dimarts, 11 de desembre del 2018

Montserrat - Roca de Sant Martí - La Plantació - Via Magical Mystery Tour - 6/12/2018

La Roca de Sant Martí està situada al peu de la Roca de Sant Cugat, realment sembla més un contrafort d'aquesta roca. Tot i així té identitat pròpia al ser una agulla.

La Regió de la Plantació, encara manté un cert entorn un xic salvatge, no hi ha mai massa gent, i fa que es respiri una certa pau i tranquil·litat. En el nostre cas, no vàrem trobar ningú des de que vàrem començar a pujar per la Canal dels Llorers fins que de tornada ja estàvem a l'alçada del Serrat de la Pastereta. Aquesta pau no té preu.

La via Magical Mystery Tour , surt de la canal dels Llorers, i va superant una serie de ressalts fins el seu cim. Hi ha dues tirades, la tercera i la quarta,que per si mateixes,  ja justifiquen l'excursió fins a peu de via.


 Una vista de la via a la tarda de tornada.


Quan comencem a pujar pel camí del Clot de la Mònica, estem envoltats de la boira baixa, esperem que un xic més amunt la cosa es destapi. 

Aproximació: Des del pàrquing de la Vinya Nova, anirem en direcció a Collbató fins l'antic pàrquing del Clot de la Mònica, des d'aquí anirem pujant pel camí fins al collet, abans d'arribar-hi deixarem el camí amb marques blaves que va a Sant Joan. Des del collet baixarem una mica i després planejarem fins a trobar una gran fita que ens marcarà l'inici del Torrent dels Llorers, anirem entrant i poc a poc s'anirà estranyen fins a situar-nos sota d'un gran bloc on a la seva esquerra hi ha uns esglaons per superar-lo, després caminarem uns metres i ja arribarem a l'inici de la via. 1h a 1,15h. Inicial al peu de via. 

La Via: itinerari dels Germans Masó que va cercant sempre com superar els diferents ressalts pel lloc més bonic.

1er llarg: 30 metres IV. III. 4 assegurances. Des del torrent anem a cercar la primera assegurança a uns metres del terra per un terreny no massa vertical fins que s'ajeu i per terreny fàcil arribem a la primera reunió. Reunió en un arbre.

2on llarg: 45 metres. A0, IV, III. 4 assegurances. Superem un tros balmat amb un A0 i després anem guanyant alçada per terreny que cada cop és més fàcil. Reunió en un arbre.

3er llarg: 40 metres. IV+, V+, 6a. 5 assegurances més un bon marlet.  Sortim vertical amb molt bona roca, però poc a poc anem anant en diagonal a la dreta, a uns metres trobarem un marlet molt bo, després un pitó, des d'aquí ens situarem a la dreta fins que puguem arribar al següent assegurança, passem a l'esquerra gràcies a un bon forat, després aprofitant forats seguirem verticals i difícils fins arribar a la reunió en un arbre. Tirada molt ben trobada i amb roca molt bona.

4art llarg: 45 metres. IV+, V, V+. 9 assegurances. Aquesta tirada és la joia de la via, bona roca i molt agradable d'escalar. Sortim vertical per anar sempre en diagonal a la dreta, anem fent passos amb molt bons forats, fins un moment que es posa dret de veritat, tot i que sembla molt difícil, gràcies a les bones presses ho passarem gaudint d'allò més.

5è llarg: 35 metres. V, IV, V+, IV. 5 assegurances. Sortim pel diedre fins arribar a una savina, després veurem que la fissura és tomba a la dreta, anem guanyant alçada fins un pas balmat, que farem per la dreta de l'assegurança fins arribar al pitó, V+. després per terreny més fàcil anirem a buscar la reunió a la dreta del diedre.

6é llarg: 15 metres. III, II. 1 assegurança. Des de la reunió sortim a l'esquerra per terreny fàcil fins el cim. Aquest llarg i l'anterior es poden empalmar sense problemes.

Descens: desgrimparem fins el collet i després caminant per la canal de l'esquerra que ens portarà altra cop a peu de via després d'una bona estona. 


Inici de la via. 


Un cop superat el Ao del 2on llarg.


Superant els passos difícils del tercer llarg. 


Primers metres del 4art llarg. 


Poc a poc es va posant dret. 


Uns passos més i ja arribarà a la 4ª reunió 


Entrant  la 4ª reunió


Començant el 5è llarg.


Un cop superat el pas difícil de la 5ª tiarada. 


Una mica més i ja som el cim. 


El cim ofuscat per la Roca Sant Cugat. 


Contents i satisfets en el cim. 


Baixant ens quedem sorpresos d'aquesta meravella. 

Us deixem la nostra ressenya.

Apa a escalar que el mon s'acaba. 





2 comentaris:

  1. Enhorabona parella, una via que et deixa ben satisfet. Recordo que ens va agradar molt.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Nosaltres també ens va sorprendre positivament. Una bona via. Gràcies!!

      Elimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem