divendres, 7 de desembre del 2018

Malanyeu - Via Neusnidó - 01/12/2018

Tornem a ser a Malanyeu, sembla que ens va agradar el darrer cop. Avui volem anar a la via Neusnidó, abans però, ens trobem amb companys de la Panxa del Bou i la fem petar una mica per fer temps que el sol toqui a la paret.

Sembla que ho hem encertat, doncs a altres llocs si veu la boira enganxada.

Aquesta via situada a l'esquerra del pany central més llarg. Està perfectament indicada on comença.

La Via:  va anant a l'esquerra d'una fissura per seguir per una placa bonica i una sortida final que també li dona un toc.

1er. llarg: 35 metres.  Comencem verticals a cercar una placa que ja es veu que haurem de tibar, primer entrem per la dreta i després anem a l'esquerra per sortir vertical fins un pont de roca. Fins aquí els passos més difícils de la via, un cop superats trobarem una reunió que està pensada pels que fan la primera tirada en esportiva, seguirem verticals en tendència a la dreta, compte a l'esquerra hi ha un pont de roca vell que ens pot desorientar. La reunió és sobre d'un gran arbre amb tres pitons.

2on. llarg: 30 metres. Sortim per l'esquerra fins un pitó, seguim verticals i en trobarem un altre, des d'aquí anem en tendència a la dreta per trobar una fissura que ens portarà a la reunió que, per cert, és força incomoda. Passos bonics a la fissura abans d'entrar a la reunió.

3er llarg: 30 metres. Ara deixem la fissura a la dreta i progressem per una placa amb molt bona pressa, passos bonics i divertits. Arribant a la reunió, hi ha algun pas un xic més difícil però que ben treballat surt força bé. Llàstima dels parabols que estan només amb l'esparrac. Caldria remaxar-los.

4art llarg: 40 mestres: sortim per terreny fàcil fins entrar en una fissura que sortirem per l'esquerra, després anirem a situar-nos sota una balma per la dreta per passar per sota fins una savina, d'aquí amb uns passos estranys ( cal barallar-se amb la savina) entrarem en un diedre que ens portarà al cim.

Descens: nosaltres hem baixat caminant.

Material: 12 cintes i un camelot de 1.


Els primers passos són els més difícils. 


Mirant per on hem de continuar.


Entrant a la 1ª reunió. 


Primers passos de la segona tirada


Fissura bonica per entrar a la 2ª reunió. 


Placa bonica i amb molt bona pressa.


Darrers passos abans d'arribar a 3ª reunió. 


Lluitant amb la savina a la quarta tirada. 


Arribant al cim amb una roca excepcional. 





El passeig de la baixada et permet gaudir d'un paisatge admirable. 


Un lloc curiós, 


Us deixem la nostra ressenya.

Apa a escalar que el mon s'acaba. 



4 comentaris:

  1. Bona via aquesta, felicitats! quans cops l'heu repetit? quan dieu que a la tercera tirada els bolts nomes tenen l'espàrrec, tots? està desequipada aquesta tirada?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Jaume, gràcies pel teu comentari. Tot seguit et contesto. Aquesta no l’hem repetit, era el primer cop. Respecte els parabols de la tercera tirada, sembla que hi havia 2 o 3 parabols que no anaven bé de xapar i els han tret ,però es fa bé. Penso que està bé així. L’únic que haurien de tallar els espàrrecs. Possiblement, abans podies fer millor Ao si anaves justet.

      Elimina
  2. Sabem que l'Ita fa de primera amb solvencia. Espero que no estigui lesionada ...

    ResponElimina
    Respostes
    1. No, està més forta que mai, però en aquesta via no li agradaven les tirades. Gràcies pel teu interès.

      Elimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem