dimarts, 15 de novembre del 2022

Montserrat - Paret de la Codolosa - Via: El Clau de Sant Félix - 15/11/2022

 Avui la protagonista d'aquesta història és l'Ita, doncs avui és el seu aniversari, i per celebrar-ho anem a fer una via curta i sense complicacions. Malgrat va fent anys, sembla que el seu comptador va al revés del meu, en el seu cas sembla que vagi restant (cada cop sembla més jove) i en el meu va sumant sense compassió. 


Mireu-la ben contenta i feliç trepant com mai. 


Però avui, és dia d'aniversaris, doncs fa 44 anys del nostre casament. Tal dia com avui, a la tarda ens vàrem casar, però al matí, amb els amics més propers, vàrem anar al Cavall Bernat de Sant Llorenç del Munt, era la darrera escalada de solters. No cal dir que encara ho recordem avui, ambdós  esdeveniments (el casament i l'escalada) han estat moments únics que sempre recordem i recordarem com molt importants i emotius en la nostra vida. 


Malgrat que el dia no acompanya, nosaltres ni ho notem, estem eufòrics i contents mentre anem fent l'escalada.


L'Ita iniciant el segon llarg.


Mai hauríem dit que passat 44 anys estaríem escalant junts i amb les ganes i il·lusió en que ho fem. Aprofite-m'ho mentre duri. 


El tram més difícil la treballat i molt bé.


Content per tenir una companya tan extraordinària, tant a nivell personal, familiar i com a companya de corda.  


Content perquè m'ha sortit molt bé el pas difícil de la tercera tirada. 


Arribant al clau de Sant Félix que dona nom a la via. Resulta que aquest clau estava clavat a l'església de Sant Félix de Sabadell i el van rescatar i posar en aquest llarg.  


La protagonista que per donar-hi més color se'n va més a la dreta.

L'escalada ha anat molt bé i després ho hem anat a celebrar amb un dinar al Bruc. Esperem poder-ho celebrar molts i molts anys junts. 


La nostra ressenya. 

Aproximació: Des del carrer Graus, (Collbató) pujarem fins que trobem el camí de la Drecera de Fra Garí, ben aviat trobarem un camí que surt a la dreta, l'anirem seguint i ràpidament arribarem al peu de la paret. Nom al peu de via. 

La Via: itinerari bonic, amb bona roca i ben equipat on podrem gaudir de passos bonics. Recomanable. 

1er. Llarg: 25 metres. IV.  llarg amb certa discontinuïtat, però amb ressalts bonics de superar.

2on llarg: 25 metres. 6b (Ao), V, IV.  Pugem per la placa fins arribar al desplom, farem 2 o 3 passos d'Ao, sinó ho podem superar en lliure, i després per una placa molt bonica fins a la reunió  

3er. llarg: 20 metres. 6a-, V. Sortida per la dreta de la reunió un xic desplomada, però que superarem molt bé gràcies a les bones presses, després pujarem per una fissura amb dos pitons per tornar a la placa fins a la reunió.

Descens: ràpel per la mateixa via.

Material: 10 cintes + R. 

1ª Ascensió: Joan Baraldés 1/2013

Apa a escalar que l mon s'acaba!!

4 comentaris:

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem