dimarts, 8 de novembre del 2022

Malanyeu - Paret del Devessó - Via Badalona 08/11/2022

 


Malanyeu té unes vistes encisadores sobre el Pedraforca. 

Després d'uns dies sense escalar, tornem a Malanyeu. Aquest indret a la tardor té uns colors preciosos i és tot un goig escalar i gaudir d'aquest entorn.


No sabem quantes vegades haurem fet aquesta fotografia, sempre sembla igual, però sempre és diferent; els colors grocs, ocres, vermells mostren l'entrada a la tardor, si a demés hi sumem els verds brillants dels prats i d'aquells arbres de fulla perenne que ajuden a ressaltar encara més la diferenciació de colors, sembla que estem en un petit paradís.  Peró, si voleu gaudir en plenitud d'aquest espectacle haureu de pujar per la Paret del Devessó i mirar enrere, segur que no us deixarà indiferents.


Començant la via.

Nosaltres amb l'idea de gaudir d'aquest entorn avui hem anat a la via Badalona, feia un temps que l'havíem repetit i ens ha semblat una bona excusa repetir-la per gaudir d'aquest lloc tan singular. 


Entrant a la primera reunió.

Un primer llarg molt ben aconseguit amb algun pas que ens haurem d'aplicar a fons i ens farà arribar a la reunió ben satisfets.

Sortint de la primera reunió.

El segon llarg comença sense massa dificultat però poc a poc es va complicant i els darrers metres abans d'entrar a la reunió tenen els seus passets. 


Entrant a la segona reunió, que malgrat es veu força vegetació la placa està ben neta. 


Iniciant el tercer llarg amb una roca sensacional. 


Tot i que la dificultat baixa en el tercer llarg ens trobarem amb uns passos força bonics. 


Arribant al cim ens trobarem un tros de roca un xic trencada que caldrà anar en compte. 

Avui, hem gaudit d'una bona escalada, amb una tranquil·litat total i un entorn immillorable. 


Us deixem la foto de l'itinerari per que us sigui més fàcil la seva localització, de totes maneres a peu de via, si esteu atents podreu veure la lletra "B" marcada. 


Us deixem la nostra ressenya. 

Aproximació: Poc abans d'arribar el poble i passat Can Anglada, deixem el cotxe al costat d'uns contenidors. Des d'aquí caminem uns metres per la carretera i veurem que surt una pista a ma esquerra, la seguim fins que veurem a davant nostra una casa gran i que a l'esquerra podem creuar els filats per un pas que busca un corriol que baixa en direcció al torrent. Al final a ma dreta surt un camí que ens porta fins a baix al torrent. Creuem el torrent i anem seguint un camí fitat que ens deixarà a peu de via. Nom de la via escrit al peu.

La Via: Molt similar a altres que l'envolten, tot i així està ben trobada i amb passos bonics que justifiquen plenament la seva ascensió.

1ª Tirada: 45 metres. V, V+/6a-, V.  12 parabolts i 1 pitó.  Sortim verticals i un xic a l'esquerra del primer parabolt, uns passos fins ens portaran a un tros un xic trencat, després veurem que la cosa es posa vertical, anirem fent sense problemes fins un punt que s'inicia una fissura i trobarem un pas un xic més difícil, V+ / 6a - que podrem fer amb A0. Després seguirem per la fissura trobarem un pitó, uns passos més i ens trobarem un lloc per recuperar-nos. Ara seguim per la fissura amb l'ajuda d'alguna arbre fins que sortim l'esquerra per situar-nos sota d'una balma que superarem amb passos molt bonics gràcies a l'excel·lent presa. El conjunt de la tirada penso que és de 6a. 

2ª Tirada: 35 metres. IV+, V.  7 parabolts.  Sortim verticals, per una placa amb molt bona presa, fins el primer parabolt (interessant posar un friend abans) després anirem un xic a la dreta i prosseguírem verticals fins que entrarem en un lloc terrós, sobre mateix ja veurem els parabolts que asseguren una bona placa. Fins el passat el 2on parabolt ens ajudarem amb una fissura que tenim a la dreta. Després, entrarem a la placa on gràcies a la bona pressa gaudirem d'uns bonics passos fins a la reunió.

3ª Tirada: 25 metres. 3 parabolts : IV+, Sortim per la dreta de la reunió per pujar per unes plaques amb una roca extraordinària, fins els darrers metres, on haurem de tenir cura amb la mateixa. 

Material: Via equipada.  14 Cintes Exprés i algun friend.

Descens: Podeu baixar amb ràpel per la mateixa via o  seguir per la cresta i  fer l'excursió a peu tranquil.lament. 


Apa a escalar que el mon s'acaba!! 

4 comentaris:

  1. Enhorabona ! Malanyeu és sorprenetment bonic hi vagis quan hi vagis, però a la tardor és impressionant

    ResponElimina
    Respostes
    1. gràcies Jaume, totalment d'acord i més entre setmana sense ningú

      Elimina
  2. Felicitats parella, sou uns Craks

    ResponElimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem