dimarts, 22 de novembre del 2022

Malanyeu - Paret del Devessó - Via Amics de Malanyeu - 19/11/2022

Aquest dissabte quedem amb la Montse i el Sergi per anar a Malanyeu, encara no tenim quina via volem fer, quan arribem al peu, hi ha unes quantes cordades que van intentant situar-se. Hi ha molta gent comparat entre setmana, i al final ens decidim per la via Amics de Malanyeu. Nosaltres la repetirem, però ells encara no l'han fet.


En una setmana aquest entorn ha canviat i ho ha fet a millor, doncs hi ha força més color.


Una primera placa per gaudir d'allò més , roca de forats típica de la zona. 


La Montse treballant el primer llarg. 


El segon llarg va per la dreta a trobar la Francesc Sunyol  que en aquest punt coincideixen


La Montse en la primera reunió assegurant al Sergi 


La segona reunió és ben còmoda. 


No me'n puc estar de parar-me i mirar l'entorn, aquest paisatge s'ho mereix.  


Iniciant el tercer llarg, al principi per terreny senzill. 


La darrera placa és molt divertida. 


La Montse en els darrers metres de la placa.


Com no podia ser d'altra manera ens fem una foto ben contents. Ha estat un matí divertit i que ens ho hem passat de conya. Segur que repetirem.




La nostra ressenya


Aproximació: Poc abans d'arribar el poble i passat Can Anglada, deixem el cotxe al costat d'uns contenidors. Des d'aquí caminem uns metres per la carretera i veurem que surt una pista a ma esquerra, la seguim fins que veurem a davant nostra una casa gran i que a l'esquerra podem creuar els filats per un pas que busca un corriol que baixa en direcció al torrent. Al final a ma dreta surt un camí que ens porta fins a baix al torrent. Creuem el torrent i anem seguint un camí fitat que ens deixarà a peu de via. Inicials al peu de via AM. 

La Via: via de tres llargs que busca el seu espai entremig dels arbres. Les dues primeres tirades estan força equipades, la darrera caldrà col·locar alguna assegurança flotant.

1er llarg: 45 metres, IV+, V.  Una tirada que va guanyant en dificultat conforma vas guanyant alçada per una placa típica de la zona. Els darrers metres cal anar a l'esquerra i trobarem un pas un xic més difícil de Vè, V+. 

2on llarg: 30 metres,  IV+, Sortim amb un flanqueig a la dreta per anar a cercar els spits de la Francesc Sunyol, després seguirem per aquesta via fins a la reunió 2ª reunió amb passos plaents i bonics. 

3er llarg: 35 metres, III, IV+, V. Sortim a la dreta per terreny molt fàcil a cercar un parabolt, després pujarem per una fissura on podrem pujar un friend i tot seguit trobarem un pont de roca, ara anirem un xic a l'esquerra sota d'una bona placa, pujarem verticals seguint una línia de parabolts, la placa té els seus passos, però que anirem sortint poc a poc. Reunió poc abans d'arribar al cim. Aquest llarg està millor equipat que fa uns anys. 

Descens: Anirem a cercar els ràpels de laVia Francesc Sunyol. 1er de 25 metres i un segon de 60 metres fins a peu de via. També podem baixar caminant. 

Material: 10 cintes i un joc d'aliens i els camelots fins 0,50 #

Apa a escalar que el mon s'acaba!!

2 comentaris:

  1. Felicitats, escalar en bona companyia li dóna un plus a l'activitat. Aquesta no l'he fet encara, pot ser una bona excusa per tornar a Malanyeu que ara fa prou temps que no hi vaig, gràcies per la ressenya.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Jaume, una bona excusa per tornar-hi especialment ara que estat tot l'entorn preciós.

      Elimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem