dilluns, 22 de novembre del 2021

Montserrat - Collbató - Paret de la Codolosa - Via indignats - 21/11/2021

 La Codolosa sempre és un bon recurs per anar en aquells dies que la previsió meteorològica no és massa favorable o simplement tenim una mica de mandra. Al final és una mica com anar al gimnàs, ja que anem repetint sempre alguna que altra via.

La nostra ressenya.

Avui hem anat a repetir la Via Indignats, ja la vàrem fer a poc d'obrir-la i la vàrem repetir a finals del 2016, com ja fa un quants dies no ens fa res tornar-hi. 


Comencem per una especie de diedret per superar un petit ressalt. 


Després seguim vertical amb passos força bonics fins a la reunió. 


Entrant a la primera reunió.


Placa molt bonica del segon llarg.


Superant el tram més difícil però al mateix temps els més bonic


L'entrada a la 2ª reunió fàcil però bruta. 


Un cop superat el tram finet del tercer llarg, l'escalada esdevé més senzilla però conservant passos força verticals i bonics. 


En els darrers metres de la via. 


Foto cim, encara hem aprofitat el matí.

Aproximació: Des de l'urbanització de Collbató pujarem per la Drassera del Fray Garí fins que trobarem una trenca a mà dreta que ens portarà al peu de la Paret de la Codolosa. La via comença just en front d'on surt el camí.

La Via: Itinerari de 3 llargs força ben trobats, amb l'equipament just i necessari que sempre podrem reforçar amb alguna assegurança flotant. Recomanable. 

1er llarg: 30 metres, IV, V, IV+. 4 parabolts.  Sortim verticals per superar un petit ressalt, després entrarem en una especie de canaleta on trobarem el primer parabolt. Després seguirem vertical fins sota un ressalt on trobarem el segon parabolt. Després seguirem per la placa amb passos bonics i verticals fins a la reunió.

2on llarg: 25 metres. V, V+, V, IV.  4 parabolts. Sortim per l'esquerra i enfilem una placa força fina, però amb una roca excel·lent fins arribar a una petita llastra, on podrem posar un alien groc, un cop superat aquest tram, ja per terreny més fàcil anirem en tendència a la dreta fins a la reunió.

3er llatg: 25 metres. V+, IV, 6 parabolts.  Sortim verticals per una placa molt fina que haurem d'estudiar bé els passos, després vertical per un terreny més senzill fins a la reunió.

Descens: podem baixar en ràpel per la mateixa via o caminant anant en tendència a l'esquerra fins a trobar la drassera que ens portarà a baix. 

1ª Ascensió: Joan Asín, Antonio Gómez, Jaume Galbán, i Joan Baraldes.

Material: 8 cintes exprés, i Joc d'Aliens.

Dificultat: V+, obligat Vè.

Apa a escalar que el mon s'acaba!!

2 comentaris:

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem