diumenge, 2 de juny del 2019

Montserrat - Ullal de les Magdalenes - Via Joan Manel - 01/06/2019

Fa uns quants any, segurament més de 40, vàrem pujar aquesta aresta pensant que era la via d'en Joan Cerdà i en Salvador Rivas, recordo que vàrem baixar des de dalt per la canal fins que vàrem trobar la manera d'entrar a l'aresta. Recordo vagament que hi havia molt poc equipament, alguns marlets i algun buril molt vell.

Avui hem anat a mirar-ho i sembla que la via d'en Joan Manel coincideix plenament amb la d'en Joan Cerdà, doncs és el lloc més lògic per pujar. Sembla que la varen obrir amb molt burils i després l'han restaurat de mala manera, deixant els burils vells sense tallar, i mal rematats. Tot plegat fa una mica de pena. Un gran itinerari de l'època ha quedat malmés.


l'Ullal des del camí de Sant Joan a Sant Jeroni. 


Fent la primera tirada anant a l'esquerra de la via Ulu-Apa.


Després de sentir uns esbufecs i no entendre massa el que passava, veig una cabra que entra directe a la primera reunió i després va pujant fins a la segona, fent petites paradetes per menjar l'herba més fresca. 



Aquí ens donem compte lo petit que és l'Ullal al costat de la Magdalena Superior. 


Iniciant el segon llarg.


Entrant a la segona reunió amb el Trencabarrals al fons. 


Iniciant el tercer llarg. 


l'Ita a la segona reunió assegurant atentament. 


Passos verticals, bona roca, tots els ingredients per gaudir d'aquesta tirada.


Gaudint del tercer llarg. 


El darrer llarg té uns passos molt bonics a la sortida de la 3ª reunió. 


Ja queda poc per arribar al cim. 


Foto cim. 


Des del cim podem veure com una cordada està superant el sostre de la Cadireta dels Flautats. 

La via: L'Ullal de les Magdalenes queda molt petit al costat de les les altres magdalenes, però realment val la pena fer aquesta aresta que ens farà gaudir de la bona roca i ens posarà de mal humor per la bestiesa que han fet amb la restauració de la via. Només per fer el tercer llarg, ja val la pena anar-hi. 

1ª Tirada: 30 metres. III. Pujarem deixant les assegurances de la Ulu-Apa a la nostra dreta, agafarem un arbre que està força malmés i seguirem recta amunt fins que poc abans d'entrar a la reunió ens crearem amb un parabolt d'aquesta via. Podem fer la reunió a l'equipament vell que està mal situat o en els parabolts de la via Ulu-Apa.

2ª Tirada: 25 metres 5 assegurances. IV. sortim a l'esquerra per anar pujant en diagonal a l'esquerra, anirem trobant parabolts amb burils vells maxacats. 

3ª Tirada: 30 metres. 7 assegurances. IV+, Vè, IV+.  poc a poc es va redreçant  i els passos sense ser difícils cal mirar-los un xic millor, en aquest llar han mantingut molts del burils que estan amb molt bon estat, la roca es manté de molt bona qualitat, hi ha uns bons còdols que ens fan l'escalada més agradable. Sense adonar-nos compte arribem a la reunió.

4ª Tirada: 20 metres. 3 assegurances. IV, III.  Primer sortim verticals per la dreta de la reunió i passats uns metres ja veurem que l'aresta perd verticalitat. Hi ha un tros, quan ja és més fàcil, que cal tenir cura amb la roca. 

Ràpel: per la cara sud de 15 metres.

Material: 7 cintes exprés


Us deixem la nostra ressenya.

Apa a escalar que el mon s'acaba!!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem