dimecres, 5 de juny del 2019

Montserrat - L'Elefentet - Via Chachi Piruli - 05/06/2019

Seguim amb la teràpia del dimecres al sol, sembla que ens va bé, i no volem deixar-ho.

Avui anem al Monestir, repetirem una via que hem fet varies vegades, però com que ens agrada, no ens fa res repetir-la. Per altra banda, sembla que a primera hora de la tarda donen aigua, aquesta via ens anirà bé per anar ràpids i si plou ja estarem de tornada.


Quan comencem a pujar les escales, ja podem veure l'Elefantet i a l'esquerra de tot la placa de la nostra via. 


Iniciem per tram un xic senzill però una mica trencat. 


El segon llarg, poc a poc es va posant dret. 


Iniciem per la dreta per anar poc a poc a l'esquerra


Els primers metres del segon llarg, boca roca, però amb les preses un xic estranyes,


Ja ha passat el tros més difícil. 


Iniciant el tercer llarg, primer un xic a la dreta i després tornem a l'esquerra per agafar la primera assegurança. 


Passos drets i molt bonics. 


Poc a poc va avançant i gaudint del plaer d'aquesta tirada. 


Entrant a la tercera reunió. 


L'Ita superant el 5è llarg.  Molt ben treballat el 6a. 


Encara que hi ha estones de sol, fa una mica de vent i ha fet baixar les temperatures. 


Un placa senzilla ens porta al cim. 


Les formigues estan esverades, sembla que anuncien aigua. 


Ja som dalt. 



Foto cim. 

La Via: Una escalada de placa, amb molt bona roca i equipada amb parabolts. Només té un llarg, que li treu una mica d'atractiu a la via, que és el quart.

Aproximació: L'aproximació aquesta via és certament molt curta, amb 5 minuts serem a peu de via. Pugem per les escales dels pobres, passem el pont i pugem un xic, fins que ja veiem que estem sota la via, un caminet ens porta al peu de via.

1er llarg:  25 metres IV,  Un llarg que no és difícil, però que haurem de tenir cura amb la caiguda de pedres. Reunió en una alzina, al costat d'una figuera. 

2on llarg: 35 metres, 8 parabolts, V+, 6ª, V+, V. Entrarem a la placa en un lloc que hi ha una canal per recollir les aigues, anirem progressant amb passos bonics, però que cal anar-los treballant, doncs sembla que les presses miren avall, poc abans d'arribar a una fissura trobarem uns passos més fàcils, però quan entrem a la fissura i la deixem per anar a l'esquerra, els passos són força fins i cal treballar-los, després perd un xic de verticalitat i ja arribarem a la reunió.

3er llarg: 15 metres, 2 parabolts, V, IV. Sortim de flanqueig a la dreta fins que veurem que podem pujar en tendència a l'esquerra per anar a cercar el primer parabolt, després tornarem a la dreta fins el següent parabolt i tot seguit seguirem vertical fins a la reunió. 

4art llarg: 45 metres III, IV. 4 parabolts.   Sortim de la reunió per la dreta per entrar en una canal, compte amb la caiguda de pedres, seguim per la canal, amb trams molt fàcils i amb alguns passos més difícils abans d'entrar a la reunió. 

5è llarg: 45 metres. 6a, V+, IV+, 7 parabolts.  Els primers passos són els més difícils, drets, i amb presses petites, després segueix vertical, però amb les preses un xic més cantelludes i que fan aquest llarg molt bonic. 

6è llarg: 40 metres III, IV, 2 parabolts. Des de la mateixa reunió veurem el parabolt en un tram més dret, per arribar-hi pujarem recte per terreny fàcil, després superarem aquest tros més dret i assegurat fins arribar a la reunió.

Descens: Caminant a l'esquerra anant al mirador i després baixarem per les mateixes escales. 

Us deixem una ressenya molt ben feta d'en PereBooks. 

Apa a escalar que el mon s'acaba!!!



1 comentari:

  1. Hola Manel&Ita! Sóc el Sergi de la cordada que estavem ahir a la Cerda-Pokorski. Si em passes un mail t'envio les fotos que us vem fer ahir:)

    Salut i tàpia!

    Sergibauba@gmail.com

    ResponElimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem