diumenge, 20 de gener del 2019

Berguedà - Queralt - Via Mossèn Trontxo i Via Mossèn David. 19/01/2019

Dissabte amb previsió de fred arreu, així que cerquem un parell de vies solanes i si el temps ho permet farem les dues i si fa molt fred amb una i cap  a casa.

Dues vies que estan bé, però que cerquen la roca entremig de la vegetació. Alguna tirada maca i algunes de pur tramit. Tot i així ens ha permès omplir el dia.

Aproximació: Passat Berga agafem la trenca que va a Sant Llorenç dels Morunys i després la trenca que porta al Rasos de Peguera, arribarem a una urbanització i a l'esquerra ens queda un gran dipòsit. Aparquem i agafem un corriol que va seguint la carretera per uns metres per sobre. Quan ja estem a l'alçada de la via, trobarem un camí que ve de baix i ens creua, ara l'anirem seguint fins arribar a una tartera que la creuarem en direcció a la dreta, a l'esquerra també està indicat però va a una altre via. Seguirem per unes fites fins arribar al peu de via. Des del peu, veurem 2 ponts de roca.

A nosaltres ens ha costat un mica, però hem trobat una parella de Terrassa que anaven a la mateixa via que ens han ajudat a trobar el peu de via. Gràcies Sílvia i Sergi.

1er llarg: 50 metres IV+ algun pas de Vè. Pugem amb una mica de tendència a la dreta, anirem trobant ponts de roca vells que aniran indicant el camí, sempre hem d'anar buscant la millor roca. Alguns passos els podrem equipar amb assegurances flotants.

2on llarg: 50 metres III, IV. Sortim de la reunió per la dreta i després vertical, per entrar en un tram més fàcil fins a la reunió.

3er llarg: 40 metres IV+, i V. Placa molt bonica i que justifica la resta de la via. Passos equipats i que caldrà reforçar amb assegurances flotants.

Descens: pugem una mica per un corriol que ens portarà al camí que porta al Monestir Querat.

Material: 10 cintes i aliens i camelots fins # 1.


Iniciant el segon llarg


1ª reunió. 


Iniciant la placa del tercer llarg.


Nomes per aquesta tirada ja val la pena fer la resta. 

Aproximació a Mossèn David: des del camí que puja al Monestir a Queralt, iniciem la baixada, passem per una capella, seguim baixant per les escales fent ziga zagues fins una segona capella, després caminem uns 100 metres i ja veurem una placa molt marcada a unes 20 metres del camí. 



La primera capella. 


Inici de la via. 


1er llarg: 20 metres III, nosaltres em pujat rectes però, sembla que entrant més a la dreta en diagonal es puja per un lloc més fàcil.  Fem reunió en un arbre.

2on llarg: 40 metres. IV+, V, V+ i fins i tot algun pas de 6ª.  Pugem verticals fins que trobem 2 ponts de roca junts, des d'aquí, ja anirem veien diferents assegurances que ens marcaran el camí. Hi ha un tros on la cosa es posa dreta i que cal tibar per sortir a la placa i arribar a un boig, després una curta bavaresa ens portarà en una gran alzina on farem la 2ª reunió.  Aquesta és la tirada de la via.

3er llarg. 50 metres.III -IV Sortim vertical i després veurem un esperonet a la dreta amb molt bona roca, aquí hi trobarem 2 ponts de roca.

4art llarg: 40 metres seguim rectes buscant la roca entre mig dels matolls fins que ens situem sota d'un ressalt  amb una gran fissura. Reunió a equipar.

5è. llarg: 10 metres IV+ . Pujar per una fissura que equiparem fins el cim.

Descens: Anirem fent cresta fins que trobarem un lloc que hem de desgrimpar fins un collet III, i desprès per unes canals fins a trobar el camí de Queralt que ens portarà al dipòsit.



2 on llarg, passos molt bonics.


Arribant a 2ª reunió i ara ja fa fred de veritat quan no toca el sol. 


Entrant a la 3ª reunió. 


Cercant la roca...


Darrer llarg, bonic però massa curt. 


Arribant al final de la via.


Crestejant per trobar el lloc on desgrimpar.



Us deixem la nostra ressenya.

Apa a escalar que el mon s'acaba!!

1 comentari:

  1. Una mica mes i ens trobem, vam estar apunt d'anar a la solana de Queralt aquest dissabte, finalment però la Codolosa i el seu microclima ens va seduir.
    El Sergi i la Sílvia vau trobar? SantLlorençans de pro !

    ResponElimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem