divendres, 1 de febrer del 2019

Garraf - Penya Segat de la Falconera - Via Bavaresa (Variant) 30/01/2019

Com sempre, abans de sortir mirem les previsions meteorològiques. La cosa pinta malament, vent i fred per arreu. Anem a lo segur, Cara Est igual a solet i arrecerat del vent del Nord Oest.

Anem una mica tard per aprofitar millor el sol, però això també té el seu inconvenient, tenim una cordada davant que haurem de respectar.

Mirat fredament, sense passió, resulta estrany escalar a la cara est, doncs es veu clarament que havia estat una cantera i que la roca és un xic estranya per aquest motiu. Però, el fet que estigui davant del mar, t'ho fa mirar amb uns altres ulls.


Sembla que el sol ens acompanyarà.

La Via: 

1ª Tirada: 45 metres, IV, V, V+, IV+, III. Iniciem l'escalada en un lloc que hi ha un espit blau  que està un xic amagat per unes mates.
Pugem vertical fins a la següent assegurança, després, entrem en un tram vertical on la roca patina una mica pels peus, sort que les mans les tenim amb bones presses. Tot seguit entrem en el diedre on podrem fer alguns passos de bavaresa fins que sortim un xic a la dreta i seguim vertical fins que veurem un parabolt que ens porta a l'esquerra i ens assegura l'entrada en un bon replà. 

2ª Tirada: 15 metres, IV, V.  Des de la reunió estant podrem veure un parabol a la nostra dreta, sortim en aquesta direcció, passem el parabol i en el fil de l'esperó on hi trobarem un petit diedre amagat que ens permetrà superar un tros més dret fins situar-nos sobre un bloc, després amb un pas un xic més difícil entrarem a la reunió.

3ª Tirada: 40 metres, III, IV, IV+ -V. Sortim verticals en tendència a l'esquerra fins que trobem unes assegurances que ens aniran marcant el itinerari fins a la reunió. 

Descens: des de la reunió podem baixar amb dos ràpels per la mateixa via, o seguir pujant per l'aresta fins el cim després de superar un pas molt bonic i amb molt bona presa. 




Fent cua per començar a escalar.


Passos bonics del primer llarg.


Darrers passos del diedre-bavaresa


Entrant a la 1ª reunió.


Passos bonics abans d'entrar a la 2ª reunió. 


Entrant a la 2ª reunió.


Treballant el tercer llarg amb el mar al fons


Gaudint d'una escala plaent i d'un millor dia. 


Darrers passos abans d'entrar a la tercera reunió. 


Bones vistes sobre el port. 


Contents a dalt del cim.


Us deixem la nostra ressenya. 

Apa a escalar que el mon s'acaba!!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem