dimarts, 3 de desembre del 2019

Montserrat - Paret de la Salut - Via Laietana 18 d'octubre. 3/12/2019

Com per demà donen mal temps, aquesta tarda hem fet una escapadeta per fer una via que ens varen passar l'altre dia per internet.

Un cop feta la via, hem estat parlant si realment val la pena omplir de ferralla un indret com aquest. Sembla que ara que tenim més i millor material obrim vies que mai haurien fet els nostres predecessors. Quan penso les vies que es van obrir a Montserrat per en Sorolla, Alaix, Cerdà, Anglada, per citar-ne alguns,  amb tan pocs mitjans penso que no hem sabut interpretar el seu legat. No seria millor destinar aquest material a restaurar algunes reunions de vies amb història?. Té sentit que el Patronat deixi obrir aquestes vies?  Bé, hi ha opinions per tot, però personalment no em sento còmode amb aquest tipus de vies, però per opinar s'han de fer.

La nostre ressenya. 


Vista de la Paret de la Salut des del pàrquing. 


Detall de la via. 


Una mica de color per una tarda sense sol. 


Començant la via. 


La placa del segon llarg 


Iniciant el tercer llarg. 


Darrers metres de la tercera tirada. 


Foto cim. 

Aproximació: Des del pàrquing de l'àrea recreativa de la Salut agafarem el camí que va pujant pel tTorrent de Santa Caterina fins que veurem que surt un camí fitat a la dreta que va a la Cova Gran, seguint aquest camí passarem pel peu de la via. 15 minuts. Sageta al peu. 

La Via: aprofita una serie de ressalts buscant sempre la millor roca. Via equipada amb parablots i ponts de roca. 

Primera ascensió: A.A.   19/10/2019

1ª Tirada.  IV/IV+.  20 metres. Sortim rectes i superem un petit ressalt, després un altre i per superar el tercer caldrà anar un xic en compte amb la roca i amb la sortida terrosa. 

2ª Tirada. IV.  20 metres. Es tracta de superar una placa amb bona roca sense cap pas compromès. 

3ª Tirada. IV, V. 25/30 metres. Sortim verticals, per després anar en tendència a l'esquerra, superant algunes plaques fins a situar-nos sota d'uns blocs que configuren un diedre que superarem, pas de Vè, per entrar a la reunió.

Descens: ràpel de 60 metres fins al peu de via. 

Apa a escalar que el mòn s'acaba!!


6 comentaris:

  1. Bon dia amics, sabeu qui la va obrir...? Per missatge privat, si voleu

    ResponElimina
    Respostes
    1. No, només saben les inicials A A que surten en una ressenya.

      Elimina
  2. El Patronat demana un projecte per autoritzar l'obertura i els parabolts han de ser d'inoxidable, aquestes vies què s'estan obrint sobre tot a la Codolosa i entron, son furtives, estic amb tú no té cap sentit.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Joan, és complicat controlar aquesta manera de fer, però si no ho fem ens acabaran prohibint més zones.

      Elimina
  3. Hola Manel&Ita
    La vam fer-la aquest dimecres i en la nostra opinió, creiem que hi ha mases vies en aquest pany de paret de La Codolosa. A més moltes de les ultimes obertures tenen un línea molt forçada, no aporten res de nou i ofereixen una roca de dubtosa qualitat.
    Salutacions. Lo Piolet.

    ResponElimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem