dimarts, 20 d’agost del 2024

Via Queraltina - Serrat de Queralt - Berguedà

La Queraltina és una petita joia de la zona del Santuari de Queralts, on podrem gaudir de tres llargs ben bonics amb molt bona roca i unes vistes sobre Berga molt boniques. 

La nostra ressenya


Al peu de via podreu veure aquesta senyal que us marca l'inici. 


Avui, tot i que era la quarta vegada que feia la via, hem anat molt ràpid i hem entrat per la via del costat dret, uns metres més amunt ens hem adonat de l'errada i fent un flanqueig a l'esquerra ens hem situat a la via correcta. (Fotografia: Ferran de la Rosa)


En Xavier en els darrers metres del primer llarg. 
Curiosament, avui ens ha sorprès la quantitat de vegetació que hi havia a la via. Les darreres pluges han fet feina.  


L'Arseni, en el primer llarg, pujant a tot drap!!


En Xavi gaudint dels passos tan bonics del segon llarg. 


Passos bonics i amb molt bona pressa. 


En Xavi començant el tercer llarg, on trobarem uns passos amb cigronets que li donen el seu color. 


En Ferran súper content en el segon llarg. Aquest és el seu terreny. 


Els últims passos de la via.  (Fotografia: Arseni Lago)

Aproximació: Des de l'aparcament del Santuari de Queralt pujarem per les escales, passarem pel santuari i anirem sempre per la vessant est, deixarem la zona d'esportiva fàcil i ja veurem la paret, després només ens caldrà seguir uns 100 metres i  pujar fins un replà a peu de via. 

La via: Una petita joia d'aquest sector, on podreu gaudir d'una escalada plaent amb passos molt bonics. Molt recomanable. 

1er llarg:  35 metres. Pugem per una fissura primer amb alguna assegurança i després reforcem amb algun friend mitjà, arribem sota una placa que cal anar a l'esquerra i pugem recte passem una fissura molt xula que passem en bavaresa fins situar-nos sota la reunió, on hi ha un pas estrany d'esquerra a dreta i on haurem de tibar un xic més. De totes maneres sempre podrem fer A0.

2on llarg: 30 metres. Sortim per la dreta fins a trobar un pont de roca , després pugem verticals fins que trobem un pas d'esquerra a dreta un xic més difícil, tornem a seguir vertical fins un altre pas on es veu que s'ha sanejat la roca i després recte fins a la reunió.

3er llarg: 25 metres. Seguim verticals per un diedre on hi havia algun pont de roca i que ara haurem d'equipar , després anem a l'esquerra a cercar un esperonet amb una placa molt bonica i de pressa petita, després seguim vertical fins la reunió.

Descens: de la reunió seguim vertical fins un bosquet on podrem plegar el material. Des d'aquí anirem seguint una fites i unes senyals vermelles que després de passar un tram afilat ens anirà baixant fins el camí que dona la volta. 

Material: 14 cintes exprés, i joc de Tòtems o equivalents.  


Apa a escalar que el món s'acaba!!

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem