dilluns, 13 de juny del 2022

Montserrat - Gorra Frígia . Inici per la via Pere Navalón i acabem per la Fernando Lajarín. 12/06/2022

Amb la Montse i en Sergi anem a la cara oest de la Gorra Frígia,  volem aprofitar l'ombra de primera hora, ja que aquest dies la calor apreta força.

Un cop al peu de via, ells comencen per la Fernando Lajarín i nosaltres per la Pere Navalón.


La ressenya del que hem fet.


Una bona vista de la cara oest de la Gorra Frígia. 


Fent Ao en el principi de la via Pere Navalón. Un llarg força ben aconseguit. 


Al costat en Sergi a la seva via. 


Un curt flanqueig per entrar a la primera reunió. 


Navegant pel segon llarg,  vàrem trobar tres burils, vàrem intuir on era la reunió però no la vaig saber veure, i sense voler vaig anar a parar a la 2ª reunió de la Fernando Lajarín i ja vàrem seguir tots quatre per aquesta via. Al pujar l'Ita va aconseguir veure la reunió a la dreta sota d'un llavi. Bé, ja ho sabem per la propera vegada. 


El sol ens comença a tocar arribant a la segona reunió.


Als companys els hi passa el mateix. 


Contra llum total fent la darrera tirada.


La Montse que ens seguix a tocar. 


Malgrat que el dia ha estat calorós en aquest cantó  de la Gorra Frígia hem estat prou bé. 


Molt contents tots quatre en el cim. 


Aproximació:
 des del funicular de Sant Joan agafarem el camí que va a Sant Jeroni, passarem el Gorro, pujarem uns esglaons i baixarem una mica fins que veurem a l'esquerra una canaleta que puja a un collet. Pujarem el collet i baixarem per la vessant sud. Seguirem uns metres més i toparem amb la paret oest de la Gorra Frigia. 

La Via: la combinació de vies no està mal, però no ha estat el que volíem fer. De totes maneres és una opció a tenir en compte. La via Pere Navalón està equipada amb burils amb plaqueta gran. Recomanable. 

1er. llarg: 30 metres. Ao/V+, V, IV.  El començament es veu estrany, presses invertides i finet, però ràpidament la roca fa un canvi a millor i resulta una escalada bonica i força divertida. A la que perd verticalitat ja és pot anar molt bé en lliure. Reunió amb 3 burils.

2on llarg: 35 metres. IV. Sortim vertical i a uns 5 metres trobem el primer buril, la roca és molt bona i plena de còdols, després n'hi un segon més a la dreta a uns 10 metres. i un tercer quan ja es veu la reunió. Nosaltres hem anat massa a l'esquerra i hem entrat a la Via Fernando Lajarín on hem fet la segona reunió. Després ja hem seguit per aquesta via.

3er llarg: 20 metres. IV. Seguirem per la placa fins a la reunió, trobarem dos burils amb resta de pintura verda.

4art. llarg: 20 metres. III, II. Sortim per la dreta de la reunió anant a buscar la millor roca, després entrarem una canal que seguirem fins a la reunió en una bona alzina. 

5è llarg: 40 metres IV+, Sortim pels parabols sense pintar al costat esquerra de l'alzina i anirem pujant per una bona placa. Els primers metres estan força polits, però després ens trobarem amb una escalada agradable fins a la reunió sota del cim. 

Descens:
 trobarem una instal·lació de ràpel a la cara est. Podem fer un ràpel de 25 metres i un segon ràpel de 50 metres fins a la canal.  Després baixarem per la canal fins a trobar el camí de tornada a Sant Joan. 

Apa a escalar que el mon s'acaba!!
 

2 comentaris:

  1. Amb aquesta calor pel matí les cares oest estan sol.licitades! nosaltres dissabte hi vam comptar mes de cinc cordades en aquest pany de paret ! Bona colla vau fer , enhorabona.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Jaume. Nosaltres hi vàrem ser diumenge i només hi havia uns cordada mes. Vàrem estar molt tranquils. Manel & Ita

      Elimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem