dijous, 24 de juny del 2021

Sant Llorenç del Munt - Paret del Gurugú- Via Guillem Agulló, 24/06/2021

Després d'una bona revetlla de Sant Joan, acompanyem el Sergi acabar el seu projecte a la Paret del Gurugú. La via pràcticament estava acaba, només queda veure com podíem sortir  els darrers 25 metres.


Us deixem la nostra ressenya.
Atenció, és una via per escaladors acostumats a escalar amb la roca de Sant Llorenç del Munt.


La Paret del Gurugú, està envoltada d'aquest entorn. Durant tota l'escalada serem ben observats per la Castellassa de Can Torres. 


La via puja per la vessant Nord-Est i des del camí la podrem veure molt bé. A la dreta d'una fissura en diagonal que baixa per tota la paret. La via ha estat dedicada a Guillem Agulló jove assassinat per la ultradreta. 


Només arrencar ja et donés que estàs escalant a Sant Llorenç del Munt. La roca cal acaronar-la sempre.


En Sergi amb la motxilla ben plena de material per equipar els darrers metres. 


l'Ita s'hi troba bé amb aquesta roca.


Uns grans còdols al iniciar el segon llarg. 


El primer parabolt està força distant, però no costa arribar-hi. 


En Sergi i l'Ita en la immensitat del segon llarg. 


Els darrers metres força difícils però amb la roca és un xic més compacta 


Després pujar un tros brut i mirar a dreta i esquerra, ens decidim per la part esquerra, ja que les primers metres la roca està molt millor. 


Aprofitem per signar el llibre de registre. 


Contents després de fer el darrer llarg. 


Pugem uns metres per arreglar el material. 

Aproximació: des del Coll de Grua pugem uns metres i trobarem un camí que va en direcció nord, als pocs metres ens trobarem el Gorg del General, seguim uns metres més i ja podem començar a pujar fins a situar-nos sota de la fissura que ralla la paret est, després seguirem uns metres més a la dreta fins arribar al peu. A la dreta d'un gran pi i a sota d'una alzina que ens marcarà l'inici. Sageta marcada. 

La Via: Itinerari equipat per Montse Miñarro i Sergi Villar i que nosaltres hem acompanyat per finalitzar la darrera part. La via va buscant la millor roca durant els dos primers llargs, després creua una zona de bosc a l'esquerra per buscar una sortida al cim. Itinerari per especialistes de la zona. 

1er. llarg: 30  metres. 6 parabots. IV, V. V+, IV, Pugem per una canal fins una alzina on posarem una baga i sortirem a la dreta amb un pas delicat per liquen, després pujarem rectes fins una lletxa que anirem a la dreta i trobarem el primer parabolt. Després anirem progressant per la millor roca i amb tendència a la dreta fins que ens trobarem un ressalt que haurem de superar. Un cop superat la dificultat baixa fins a la reunió. 

2on llarg: 45 metres. 5 parabolts i 1 alien groc. IV, V, V+. Sortim per l'esquerra de la reunió i anem pujant entre mig de gran còdols fins a trobar el primer parabolt, després ens queden uns metres un xic més difícils però ben assegurats per un segon parabolt. Un cop superat progressarem un terreny més fàcil fins sota d'un ressalt on trobarem el tercer parabolt. Abans, però, si estem atents podrem posar un alien groc entre dues pedres. Superem els ressalt amb una bona tibadeta i seguim uns metres fàcils fins sota d'un esperonet que superarem amb una sortida força difícil. Entrada a la reunió un xic brut.

3er llarg: 15 metres. II. Sortim rectes, per un terreny brut, fins un pi que anirem a l'esquerra fins a la reunió en una alzina.

4art llarg: 25 metres. V+, V, IV+. 6 parabolts.  Sortim de la reunió amb un pas on haurem de fer una tibadeta per situar-nos a la placa, primer la roca està prou bé, però poc a poc va canviant i l'haurem de controlar molt bé. Un cop superats els primers quatre parabolts, sortirem verticals i trobarem un altre parabolt i tot seguit  i podrem posar una baga en un romaní, i la dificultat baixa, però seguim per un terreny brut on trobarem un altre parabolt on anirem un xic a l'esquerra i després ja arribarem en un arbre on farem la reunió. Des d'aquí pujarem caminant fins el cim. 

1ª Ascensió per: Sergi Villar i Montse Miñarro amb la col.laboració de Manel & Ita. el 24/06/2021

Material: 6 exprés i un alien groc i bagues savineres. 

Apa a escalar que el mon s'acaba!!

2 comentaris:

  1. Ehhh, ha quedat súper L, explicació. Molt ben detallada. Moltes gràcies per acompanyar-nos en aquest bonic projecte. Salut i llibertat que el món s acaba.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ha estat tot un plaer acompanyar-vos en la darrera part del projecte. Salut i força!!

      Elimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem