dijous, 17 de juny del 2021

Serra del Catllaràs - Cingle de la Tor - Via Rialles - 15/06/2021

 Quan vàrem estar escalant en el Serrat de la Creueta, ja ens vàrem fixar amb el cingle de la To. Fins i tot ens vàrem arribar fins a la masia d'aquest nom per veure la seva aproximació.

Aquest dimarts, fugin de la calor, ens vàrem decantar per anar a fer-hi una via i així tastar el tipus de roca, doncs havíem llegit comentaris de tot tipus. 


La nostra ressenya.

Com hem marxat ben d'hora quan arribem a l'aparcament, uns 500 metres per sobre la Masia de la Tor, encara fa força fresca, estem a 15 graus, per sort comencem a caminar ràpid i així entrem en calor. 
Seguim pujant per una pista fins que trobem uns llenyataires que estan fent una bona tala d'arbres. Ara camp a traves pel mig del bosc, fins a peu de via. No hem tardat més de 20 minuts i l´hem clavada doncs hem sortit just a l'inici de la via que hi ha un spit. 


Iniciant la primera tirada.

Malgrat es veu força liquen, la via va passant pels llocs més nets, amb una roca prou bona i on podrem equipar amb flotants al nostre gust. 


En el pas més difícil del 1er. llarg. ( V -) 


Autoretrat a la primera reunió. 


Treballant el diedre del segon llarg. Un tram molt bonic i molt ben trobat. 


Darrers metres abans d'arribar al cim. 


Vista sobre la Masia de la Tor i el Cingle de la Creueta. Un entorn preciós. 


Són 2/4 de 12 i ja som al cim ben contents i sense gens de calor...


Des del Cim del Cingle podem veure molt bé el Pedraforca. 


Baixant passem per la font dels Avets. 

Aproximació: un cop passat el poble de La Nou trobarem un trencall a la dreta que va cap a La Clusa, el seguirem durant 5 quilometres fins un encreuament a l'esquerra que diu La Tor, seguirem per la pista i passarem pel costat de la Masia, encara seguirem un 500 metres i deixarem el cotxe a la dreta, en un camp. Millor anar amb un 4x4 doncs la pista està arreglada, però amb algun tram una mica malmès pels camions que baixen els troncs. Després seguirem per la pista fins un punt que ja veurem que podem anar guanyant alçada pel mig del bosc fins al peu de la via. 20 minuts. 

La Via: itinerari molt ben trobat, que busca la part més vertical i bonica, i al mateix temps més neta de  liquen. El segon llarg millor que el primer. Agraït d'equipar amb flotants. Equipament just i necessari. A nosaltres ens ha agradat força. Segur que hi tornarem. Felicitats als aperturistes.

1er. llarg.  55 metres. IV, IV+, Vè -, 3 spits.  Des del peu de via (spit) veurem el primer spit uns metres més amunt amb lleugera tendència a l'esquerra, la roca és bona només haurem d'anar en compte amb alguna lleixa que hi ha força vegetació. Després trobarem un pont de roca i des d'aquí ja veurem el següent spit. La via deixa a la dreta la part més bruta de liquen i menys interessant. Després seguirem vertical i un xic a la dreta fins arribar al tercer spit, que assegura els darrers passos abans d'arribar a una lleixa que seguirem a la dreta fins a trobar la reunió amb 2 parabolts.

2on llarg. 55 metres. Vè, IV+, IV. 3 parabolts (nosaltres només hem trobat els dos primers).  Sortim rectes (sageta) fins un arbre on podrem assegurar-nos per entrar en el diedre. Pujarem pel diedre fins que trobarem un bloc que barra el pas i que no es veu massa sòlid, millor no tocar-lo. Per sort la roca del voltant és molt bona i passarem sense problemes. Just sobre aquest bloc trobarem el primer parabolt. Després anirem una mica a l'esquerra i pujarem per un esperonet deixant el sostre a la nostre dreta. Uns metres per sobre trobarem el segon parabolt, d'aquí anirem a la dreta i trobarem una savina amb una baga. D'aquí seguirem vertical per un tram dret fins que ja veurem que podem anar un xic a l'esquerra fins el cim. Reunió amb 2 parabolts.

Descens: Des de la reunió seguirem pujant caminant, en direcció est, per l'aresta de la paret fins el punt més alt (pedró), després ja veurem un coll on arriba una pista que anirem a buscar sense problemes. Arribats al coll seguirem la pista fins a trobar la Font dels Avets. Just davant mateix de la font trobarem un corriol que baixa directa fins a la pista de sota que seguirem fins arribar al cotxe. 30 minuts. 

Material: Un joc d'aliens i Camelots fins el 2 o el 3.  10 cintes exprés llargues i bagues savineres.

1ª Ascensió: Joan Gasòliva i Llorenç Vallès el 5 d'abril.

Apa a escalar que el mon s'acaba!!


                    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem