dilluns, 28 de juny del 2021

Sant Llorenç de Montgai - Barranc Fondo - Via Gisela Roca - 26/06/2021

 Amb aquestes calors hem de seleccionar vies a la ombra i ens havien passat una ressenya a Sant Llorenç de Montgai que no hi tocava el sol fins a migdia, així fem cap al Barranc Fondo.

Després d'una curta aproximació, trobem el peu de via sense dificultat. Amb la quantitat de roca que hi ha, ja podem constatar que s'ha fet una bona neteja. Davant nostra una bona placa que ja es veu que haurem de tibar una mica.


Uns primers metres verticals amb una roca que fa mal a les mans.


Un cop superat el tram més difícil de la primera tirada. 


Entrant a la primera reunió. 


Iniciant el flanqueig del 2on llarg. 


Quan em toca a mi veig que encara s'haurà de fer més cops fins que estigui ben sanejada. 


Començant la tercera tirada que és veu exigent però molt bonica. 


Començarem amb roca calcària i acabarem amb conglomerat, tot en un mateix llarg. 


Com sempre, ella ha apurat tota en lliure. 


Tornem altra cop a la roca calcària i que no deixarem fins el cim. 


Aquest llarg més senzill però igual de bonic. 


Hem estat a l'ombra fins els darrers metres. Ho hem ben encertat. 


Contents i satisfets ens fem una foto al cim. 


Us deixem la ressenya que ens varen passar que per nosaltres està molt bé. 


Aproximació: deixarem el cotxe en l'aparcament que hi ha per anar a les vies de la Formiguera, farem la mateixa aproximació pujant per la vall en direcció oest, creuat la via, i després passant per sota de les vies de la Formiguera i baixant per tornar a pujar fins que localitzarem el peu de via. Ens trobarem unes cordes i unes cadenes que ens facilitaran l'aproximació.  20/25 minuts aprox. 

La Via: itinerari exigent però ben equipat, que ens permetrà gaudir de la roca de la zona i on no ens faltarà l'ambient que dona la seva verticalitat. La Via oberta recentment i encara hi ha roca per sanejar. Atenció a la caiguda de pedres doncs van directes al peu de via. Recomanable. 

1ª Tirada: 20 metres, V, V+, 6a, V+, V.  7 parabolts. Comencem per un pedestal on hi ha algun pas amb roca a controlar fins que entrem a la placa on trobarem forats i petites presses de preu per progressar, el pas més difícil el trobarem abans de sortir de la mateixa placa, després encara que baixa la dificultat haurem de superar un ressalt abans d'entrar a la reunió.

2ª Tirada: 15 metres, V, V+. 6 parabolts.  Aquesta tirada ens trobarem amb un flanqueig a la dreta on la roca l'haurem de controlar, però si anem per sota, és un xic més difícil però la roca és millor. Atenció a la caiguda de pedres que van directes al peu de via. A nosaltres ens va marxar un bloc bastant gran.

3ª Tirada: 30 metres. 6a (continuitat) 11 parabolts. Sortim per l'esquerra de la reunió en diagonal ascendent fins a situar-nos a la placa, els primers passos es deixen fer molt bé, després trobarem uns passos més difícils i verticals, però amb una roca excepcional que gaudirem d'allò més fins arribar al tram de roca conglomerada que encara hi ha alguna pressa per sanejar i haurem d'anar en compte fins entrar a la reunió.

4ª Tirada: 45 metres: V, IV.  5 parabolts. Sortim per l'esquerra de la reunió per seguir vertical fins a l'aresta on passarem a l'altra vessant que seguirem fins el cim. 

Descens: En direcció est anirem trobant un camí que ens portarà a la via del tren i després seguirem el torrent fins a l'aparcament.

Material: via equipada. 12 cintes + R.

1ª Ascensió:  Xavier Segarra Roca i Juan Carlos Roca Juan finalitzada el 10/06/2021

Apa a escalar que el mon s'acaba!!

4 comentaris:

  1. Bravo 👏👏👏us heu lluit amb aquest reportatge. Molt bones fotos. Cada dia hem deixeu més admirada. Sincerament us felicito.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Pilar. La vis és prou maca i vertical, fet que facilita la cosa. Una abraçada!!!

      Elimina
  2. Felicitats! una via a l'ombra, ideal per aquestes calors, gràcies per la informació.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Jaume, un lloc per un matí d'estiu. Ombra fins les 12 hores. A gaudir-la!!

      Elimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem