dimarts, 5 de gener del 2021

Serra de l'Obac - Cingle de la Foradada del Coll de Tres Creus - Via Josep Aspachs - 05/01/2021

Intentem aprofitar aquests darrers dies abans del confinament. Ahir vàrem anar des de la Barata a pujar el Castell de Bocs, que tot i no ser una escalada té una grimpada i una bona vista sobre la vessant nord de Montserrat. Va anar bé, per veure quines eren les hores menys fredes i avui amb aquesta experiència hem tornat a la Serra de l'Obac, i malgrat feia força fred, hem agafat una estoneta de sol, justa per fer la via ràpid.


Una bona vista de la via.
Fa un temps vàrem llegir una piulada que no deixàvem massa bé aquesta via, per la qualitat de la roca; però l'altra dia ens ho vàrem mirar mentre fèiem la via Reyes i l'estètica de la via ens va agradar molt, i la varem deixar a la llista de les pendents fins avui.  


La via vista del davant. 


Per començar la via tens que enfilar-te fins el forat i dona gust treure-hi el cap.


Iniciant el flaqueig força bonic i ben assegurat amb uns bons còdols. La roca és més bona del que ens havíem imaginat per les piulades que havíem llegit.


Els passos són aeris i bonics però no són difícils. 


El fred es fa suportable i ens permet gaudir del pler de l'escalada. 


Darrers metres de flanqueig abans de pujar a la reunió. 


Si us hi fixeu podreu veure el pitó que assegura l'entada a la reunió. Surt una mica. 


Segon llarg va pel fil de l'aresta, on caldrà tenir cura en seleccionar bé les presses. 


L'Ita a la primera reunió. 


L'aresta està ben assegurada amb 3 spits i una bona savina fet que permeten pujar amb certa tranquil·litat i gaudint dels passos. 


Sortida de la via. 


Just ara ha marxat un xic el sol i el fred es fa notar, però val la pena mirar aquest entorn. 


Foto cim. 


Ressenya original. 

Aproximació: des de l'Alzina del Salari pujarem al Coll de Tres Creus i només baixar uns metres ja estarem sota de la via.  15 minuts. 

La Via: itinerari lògic, molt ben trobat amb la roca típica de Sant Llorenç del Munt i ben assegurada que ens permetrà gaudir d'aquesta ascensió. Només té un però que és massa curta.

1er llarg: 15 metres. Pujarem fins el forat i podrem posar un bon merlet per iniciar el flanqueig, després tot seguit trobarem dos spits que ens donara seguretat per progressar en aquest flanqueig i poc abans d'entrar a la reunió trobarem un pitó.

2on llarg: 25 metres. Sortirem per la dreta de la reunió i tot seguit trobarem el primer spit, després hi ha un tram amb la roca a controlar fins el proper. Sense donar-nos compte arribarem a la savina i després a un pas un xic desplomat que ens deixarà pràcticament el cim. 

Descens: caminant per la vessant nord fins a trobar la pista que ens portarà al Coll de Tres Creus.

Material: 5 exprés i dues bagues savineres.

Apa a escalar que el mon s'acaba!!






 

2 comentaris:

  1. Felicitats! com aprofiteu el temps Manel i Ita! Bonica la primera tirada eh! sembla mentida com van saber trobar el camí entre els còdols! la segona la vaig qualificar de rostoll quan la vaig piular...espero que no fos culpa meva el que hagiu tardat tant a fer-la, i és que les percepcions varien molt segons com ho veus en el moment....

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Jaume, totalment les percepcions són personals i tenen forta influencia el dia i el moment de cada un.

      Elimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem