diumenge, 27 de desembre del 2020

Sant Llorenç del Munt - Cingle de l'Aresta de Can Marcet - Via Georgina García Andreví - 27/12/2020

 Ja estem a la recta final d'aquest any, seguim confinats només a la nostra comarca, fet que ens condiciona en els llocs on podem escalar, Sant Llorenç és el lloc on podem anar. Així que hem buscat a Santllorç.com alguna via nova. Remenant una mica, localitzem la Via Georgina Garcia Andreví a la Zona de l'Aresta de Can Marcet. 

El dia es presenta fred, 3 o 4º i amb un xic de vent que encara ens donarà una sensació més freda, però esperem estar un xic arrecerats i així poder fer la via.


L'Ita en el primer llarg. 

Després d'arribar sota l'Agulla de Can Robert hem anat per sota fins que hem trobat el peu de via. 



Iniciant el segon llarg.


Uns passets més i ja sortim fins a la reunió. 


El segon llarg, darrers metres per la reunió. 


Flanqueig del tercer llarg, el fred però no ens deixa aprofitar-lo massa. 


Els passos estan ben trobats i molt ben assegurats. 


Atenta a la segona reunió. 


Mirar enrere és un bon exercici que a voltes et sorprèn per les seves vistes. 


Passos del tercer llarg lluitant contra el fred. 


Darrer llarg i cim. 


Contents al cim. 


Panoràmica del Santllorç que us ajudarà a ubicar la via, és la número 8. 

Ressenya dels germans Masó.

Aproximació: Des de Matadepera aneu a l'Urbanització Cavall Bernat en direcció a Can Robert, però quan arribeu a la pista seguiu rectes amunt fins al Carrer Granera seguireu fins a trobar un revolt a l'esquerra i ja podreu deixar el cotxe. Des del final del carrer surt un camí que us portarà a sota de l'Agulla de Can Robert, després haureu d'anar en direcció a la dreta fins que trobeu el peu de via.

La Via: supera quatre ressalts buscant la roca més bona, tot i que hi ha algun tros difícil de trobar. Tot i així el seu bon equipament us permetrà superar-la amb passos màxims de V - . Interessant per passar una estona ja sigui al matí o la tarda i especialment en aquests dies d'hivern que són curts i freds. 

1ª Tirada: 20 metres. 4 parabolts. Sortim a cercar l'aresta de la dreta i després pugem vertical fins a trobar un ressalt, ben assegurat, però que ens obligarà a mirar-ho més d'un cop. Després per terreny senzill fins a la reunió.

2ª Tirada: 15 metre. 4 parabolts.  Sortim per la dreta i ens haurem de posar sobre un pedra força gran, després pujarem verticals però amb tendència un xic a la dreta fins que ja s'ajeu fins a la reunió.

3ª Tirada: 15 metres. 5 parabolts. Fem un flanqueig a la dreta fins que veiem que ja podem pujar vertical, passos bonics però que cal anar en compte amb la roca, tot i que ja és un xic millor.

4ª Tirada: 25 metres: a equipar. Sortim de la reunió verticals i de seguida podrem posar un alien blau en una fissura horitzontal, després seguim vertical fins una gran pedra blanca on anirem un xic a la dreta i després vertical per una placa fins que entrem a un bosc i podem fer la reunió en una alzina o anar al pi gros a fer-la. Atenció aquest llarg, que hi ha molta pinassa a la tardor/hivern i que caldrà anar netejant les presses. Difícil de posar bones assegurances.

Material: 6 cintes, bagues de reunió i un alien blau(aquest és el material que hem fet servir nosaltres) tot i així la ressenya indica que es poden posar més assegurances flotants en el darrer llarg.

Descens: Nosaltres hem acabat de pujar fins el camí de Can Poble i hem baixat caminant.

Apa a escalar que l'any ja s'acaba!!!




2 comentaris:

  1. Enhorabona parella! amb aquest fred s'haurà fet dur...la Georgina no se si la recordeu, anava per la UES i va competir per l'entitat, malauradament va desaparèixer en un accident de submarinisme.

    ResponElimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem