diumenge, 6 de desembre del 2020

Alt Urgell - Roc de les Dues - Sector Bestioles - Via Pilar Marx - 02/12/2020

 Fa uns dies vàrem veure unes ressenyes d'un sector nou i vàrem comentar que es veia interessant, així que aquest dimecres quedem amb el Ferran i l'Arseni per anar-hi a treure el cap.

Quan arribem ja hi ha dos cotxes, però per sort no estaven a la via que volíem anar. El dia es presentava rúfol i fred, i amb un dia així fa un xic de mandra.


Una vista de la via que va per la placa del mig i després per l'esperó de la dreta. 


Des del pàrquing anem a peu de via per un PR. 


Els primers metres per arribar al primer parabolt. 


Entrant en la primera reunió, llàstima que els darrers metres la roca es bastant dolenta i l'entrada bruta. 


En Ferran content abans d'entrar a la reunió. 


El segon llarg guanya la placa característica, passos bonics però a crostes de roca que s'haurien de haver fet caure.  


Un cop superats els 15 metres la placa es tomba i la roca millora. 


Per arribar a la primera assegurança del tercer llarg posem un alien groc i després compte amb la roca.


L'Arseni en la tercera tirada, just sota del pitó. 


L'Ita en la tercera tirada


La tercera reunió. 


Iniciant el quart llarg. 


Darrer pas de dificultat de la via. 


Bones vistes sobre Oliana 


Caminant fins a trobar els ràpels. 


Foto cim. 


Us deixem la nostra ressenya.

Aproximació: des d'Oliana seguirem la carretera en direcció a la Seu d'Urgell, un cop passat el pont trencarem en direcció a Peramola. Seguirem per la carretera LV 5118 direcció a Peramola, quan arribem a la trenca de Peramola seguirem per la mateixa carretera uns 2,5 quilòmetres fins arribar en una àrea on podrem deixar el cotxe i ja veureu el sector. Des d'aquí anirem un xic enrere fins a trobar un PR que ens portarà a peu de via. 10 minuts.

La Via: sembla la més interessant del sector, busca una placa característica i després una serie d'esperons. Els passos són bonics quan hi ha bona roca. L'equipament està bé, però la via està molt bruta i perillosa, doncs hi ha molts blocs i moltes pedres a punt de caure. Caldria una bona neteja abans de que algú prengui mal. Tampoc pots tirar pedres perquè pel PR hi ha moments que hi passa gent. 

1er llarg: 15 metres, 3 parabolts. V+, V.  Entrarem superant un ressalt i després anirem en diagonal a la dreta fins el primer parabolt, d'aquí sortirem a l'esquerra i pujarem verticals fins que entrarem a la reunió per una zona descomposta i força bruta. 

2on llarg: 35 metres. 7 parabolts. V+, V. IV+. Sortim verticals de la reunió vigilant amb les crostes que fa la roca, amb passos bonics i ben assegurats, després per verticalitat i la roca és més bona, tot i així cal vigilar amb les roques soltes que anireu trobant doncs poden caure només amb el fregament de la corda.

3er llarg: 35 metres. 4 parabolts i 1 pitó. Sortim verticals, sense tocar un gran bloc que hi ha la dreta de la reunió, i anem a la dreta a cercar una fissura on podrem posar un bon alien groc, després farem un flanqueig a la dreta per seguir vertical fins el primer parabolt, des d'aquí seguirem verticals fins un pitó vell amb una baga passada pel forat, seguim verticals fins que sortim en un tram de molt mala roca i exposat que ens portarà a la reunió.

4art llarg: 45 metres. 3 parabolts. V, V+, II. sortim a la dreta a buscar un esperonet que seguirem fins al final, passos bonics, després entrarem en un terreny descompost fins a la reunió en un pi.

5è. llarg: 50 metres. I. Sortirem caminant fins que ja veurem que podem anar a l'esquerra cercar la reunió i el inici dels ràpels.

Descens: els ràpels estan instal·lats amb bagues passades directament per les plaquestes de les reunions de la via Moix. Penseu de portar bagues i algun mellon. Cal anar molt en compte amb la caiguda de pedres i més si algú està pujant per aquesta via. Ràpels de 30, 50, 40, i 45 m.

Fotografies: Hi ha fotos del Ferran i de l'Arseni que ens han acompanyat en aquesta escalada fent molt més agradable l'ascensió.

Apa a escalar que el mon s'acaba!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem