dijous, 8 d’octubre del 2020

Vilanova de Meià - Pas Nou - Combinant vies; Cayo Largo - Piratas - 3 darrers llargs de la Via Llaç Lila. 07/09/2020

 Seguim dia a dia les previsions meteorològiques i així intentem anar on la previsió és més bona. Per avui donàvem boires a Montserrat, Garaf etc i a l'interior temps molt millor, així que ràpidament fem cap al Pas Nou.

El principal objectiu que teníem era fer la Via Piratas, doncs el dia que vàrem fer la Corsarios vàrem veure que la via prometia i molt. Després, i per tal d'arribar a dalt, aprofitem els 3 darrers llargs de la Via Llaç Lila que fem en dos llargs. Total, un dia sensacional d'escalada per bona roca amb passos certament molt bonics. 


Des de la mateixa carretera podem observar el pany de paret per on passa la nostra combinació de vies.



Començant la Via Cayo Largo encara sense sol. 


Després de caminar fins al peu de la segona via iniciem l'escalada del primer llarg. Veiem que han tret el primer parabolt, tot i així superem molt bé la primera tibada agafant el parabolt de la via Corsarios. 


Un petit ressalt que superem gràcies a les espectaculars presses. 


Dona gust veure a l'Ita com gaudeix d'aquest llarg, progressant molt ràpid.


Gaudint dels passos més bonics d'aquest llarg, una joia que cal gaudir si o si. 


Inici del segon llarg de la Via Piratas. 


Ha superar aquest petit sostret amb molta tranquil·litat. 


Quant em toca fer aquest llarg, penso que millor anar a poc a poc per gaudir durant més temps d'aquest llarg. 


Ara ja en els llargs del Llaç Lila, seguim amb la bona roca. 


Quan avui fa un mes, vàrem fer aquesta via, vaig provar de fer en lliure aquest pas de 6a i no em va sortir. Avui, un xic més decidit ho torno a provar i per fi surt a la primera. 


Ara tot sembla més senzill, està clar que l'estat d'ànim és important. 


Darrer pas de la combinació de vies. 


Contents, ens ho hem passat d'allò més bé. 





Us deixem la nostra ressenya.

Aproximació: des del pàrquing  caminarem uns metres fins que veurem una fita que ens indica una vira d'esquerra a dreta que ens situarà a la canal de pujada. Pugem per la canal rectes i trobarem la primera via.

La Via: una combinació de via que va cercant llargs bonics i de bona roca, on totes les tirades estan equipades. Això si haurem de fer alguna caminadeta per les feixes.

1er llarg: 40 metres IV.  escalada senzilla i amb bona roca. Després caminant fins al peu de la via Piratas.

2on llarg: 35 metres V+. Sortim per la dreta de la via Corsarios, veurem que manca un parabolt, superant un petit ressalt, després per terreny menys vertical anirem sota d'un segon ressalt. Sembla més difícil del que és, doncs malgrat no es veu trobarem unes presses excel·lents que ens facilitaran la seva superació, després per placa vertical fins a la primera reunió.

3er llarg: 25 metres V. Ara sortim per l'esquerra. La Corsarios va per la dreta tocant a la savina. El primer pas que trobarem serà superar un petit sostret, després ja seguirem vertical per l'esquerra de la savina fins a la reunió. Ara ens tocarà caminar fins arribar al peu de les tirades del Llaç Lila. Punt groc a la reunió en una savina.

4art llarg: 30 metres V, V+,V. Superem un ressalt i després entrem en una placa que ens portarà a la reunió. Ara caminem uns 25 metres per una tartera petita fins a la propera reunió en una savina.

5è llarg: 30 metres 6a, V+, V. Ataquem el primer pas per la dreta del primer parabolt, just a la vertical  del segon, gràcies a unes bones presses, però petites fins arribar a un bon canto sota mateix del segon parabolt, ara per terreny molt bo progressarem fins a la reunió.

6è llarg: 15 metres IV+, IV. sortim verticals i després amb tendència ala dreta fins el cim. En els darrers metres caldrà tenir cura amb la roca.

Descens: Des de la darrera reunió veurem una trinxera a sobre nostra, pujarem fins a la mateixa, i tot seguit, començarem a baixar en direcció oest per la mateixa carena fins arribar a una segona trinxera, des d'aquí trobarem un camí fitat que ens portarà a la carretera.  Entre 30 i 45 minuts. 

Apa a escalar que el mon s'caba!!!

5 comentaris:

  1. Dilluns passat vam fer aquesta combinació, i t'he de dir que ens va agradar molt. Gràcies per la idea!!

    ResponElimina
  2. Si no et fares faré servir la teva ressenya al meu blog....

    ResponElimina
    Respostes
    1. Perdona, no havia vist aquest comentari. Celebro que us agrades la combinació.

      Elimina
  3. Bon día, acabem de fer la via i comentar que la imatge enganya una mica. En la transició entre la via Pirates i Llaç Lila es totalment tendència a la dreta i no a l'esquerra com es veu al dibuix. Molt bona via.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies pel comentari. Segurament em vaig confondre confós.

      Elimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem