dijous, 22 d’octubre del 2020

Montserrat - Vinya Nova - Roca Gris - Via Urquiza-Olmo - 20/10/2020

Aquest dimarts la previsió era d'un dia ben rúfol, però sense pluja. Anar massa lluny amb aquesta previsió no ens va semblar la millor opció, així que, vàrem decidir anar a Montserrat. La idea d'anar a la Roca Gris a la Via Urquiza Olmo, ens va semblar ideal per un dia així i encara que ja l'havíem fet, ja fa molt temps.

Des de La Vinya Nova, ja vàrem veure que la part alta de Montserrat estava plena de boira, fet que ens va confirmar que havíem escollit bé. Aquesta via sempre s'ha conegut com la via de baixada en ràpel de les vies de la Roca Gris. Certament va ésser així, doncs primer es varen equipar els ràpels i després al cap d'un temps es va equipar la via. 

Una curta caminada pel camí del Pont ens porta a la canal que seguirem fins al peu de via.


Sortint de la canal per fer els primers metres fàcils fins a la primera reunió. 


Aquesta foto us pot servir per localitzar la via. Sobre mateix d'aquest arbre i a l'esquerra trobareu la primera reunió. 


Tot i que no fa fred fa un dia molt humit així que anem millor una mica abrigats. 


Els 10 primers metres de la segona tirada són els més difícils de la via, però la roca és franca i surt molt bé. 


Un segon llarg de 50 metres, amb les assegurances justes i necessàries, i bona roca, tot plegat uns bons ingredients per gaudir d'aquest llarg. 


El tercer llarg és força similar al primer, però un xic més fàcil. 


Des de la segona reunió si mireu a la paret de l'esquerra, podreu veure aquesta mòmia petrificada. Resulta estrany que després d'haver passat més de 10 cops per aquests ràpels no l'haguéssim vist mai. 


Gaudint del tercer llarg. 


Un quart llarg més fàcil ens portarà al cim. 


Uns passos més i cim. 


Foto cim.


Us deixem la nostra ressenya.

Aproximació: des de La Vinya Nova pujarem pel camí del Pont passant per sota la vertical de l'Aresta Ribas, seguirem pujant una mica més fins arribar a la Roca Gris, aquí agafarem la canal de la dreta i pujarem fins al peu de via.  35 minuts.

La Via: una via força interessant malgrat ha quedat en segon terme al ésser el lloc per on baixes de la majoria de les vies. La seva bona roca, equipament i la lògica de l'itinerari, la fan totalment recomanable. 

1er llarg: 15 metres. III. Pujarem vertical agafant algun dels arbres d'assegurança i just a l'esquerra trobarem la reunió.

2on llarg: 50 metres. V+, V. Sortim de la reunió un xic vertical fins el primer parabolt, el segon està força proper, després baixa un xic la dificultat i estan més distants. Arribarem una savina i seguirem verticals fins a la reunió. 

3er llarg: 50 metres. V, IV+. Sortim per la dreta de la reunió amb uns passos finets, després minva la dificultat i seguirem amb una escalada plaent fins a la reunió.

4art llarg: 45 metres. IV, III. Sortim rectes i poc a poc la via va perdent verticalitat i sent més fàcil fins a la reunió i inici dels ràpels.

Descens: ràpels per la mateixa via. 

Material: 10 cintes més R.

1ª Ascensió: Juan Urquiza i Joaquín Olmo.

Apa a escalar que el mon s'acaba!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem