dimecres, 11 de març del 2020

Vilanova de Meià - Roca Alta - Via Altres Límits - 11/03/2020

Feia molts anys que no tornava a la Roca Alta, no acabava de decidir-me, però en els darrers mesos he vist que s'havia anat fent una via anomenada Altres Límits, i tothom la deixava força be.

Avui que donaven molt bon temps, hem decidit anar a treure-hi el cap.  El fet d'estar sols en la zona ens ha agradat molt, tot un luxe poder escalar sense gent i amb un dia tan bo com el que hem pogut gaudir.


La nostra ressenya.


La Roca Alta la miris d'on la miris demana ésser escalada. 


Fent l'aproximació per la feixa que va per sota de la paret. Nosaltres anem a la darrera via de l'esquerra.  No ens costa gens trobar-la i ràpidament comencem a escalar. 


Els primers metres per entrar en matèria. 


Una placa típica de la zona li dona un encant aquest primer llarg. 


La primavera explota per arreu. 


Segon llarg un diedre bonic fins arribar a la feixa. 


Passos elegants, llàstima que és molt curt. 


La segona reunió. L'Ita mirant la tercera ja m'anuncia que és veu molt bonica.  


Certament, un llarg molt ben trobat amb una roca excepcional. 


Passos verticals, però amb molt bona pressa. 


La tercera reunió. 


Sortint de la placa del tercer llarg. 


Parem un xic a la reunió, per admirar tot el que ens envolta, i sobre tot per gaudir de la tranquil·litat que dona estar sols a la paret. 


Darrers llarg, senzill però amb roca a controlar. 


Reunió al cim. 


Foto al cim, amb una vista espectacular sobre el Pirineu. 


Aproximació: des del poble de Vilanova de Meià seguirem per la carretera fins a trobar la trenca que va al poble de Rubies. Després passarem el desviament que va a l'ermita i seguirem una bona estona fins que passarem per dos masos, el segon el veurem abandonat, uns 200 metres trobarem una pista que surt a la dreta. Senyal rosa. Seguirem per aquesta pista en direcció est fins arribar en un collet on podrem deixar el cotxe. Des d'aquí seguirem un camí que guanya alçada fent ziga-zagues fins que estarem pràcticament sota del Diedre Farrey. Ara seguirem per la feixa fins que veurem un ressalt que a l'esquerra hi ha una canal, seguim i ja veurem la placa del primer llarg. Sageta a l'inici.

La Via: Via amb un primer llarg força bonic i el tercer excepcional, només per aquest llarg ja justifica anar-hi. Les reunions totes són molt confortables.

1er llarg: 40 metres, IV+, V+, IV+ 2 parabolts i 1 pont de roca.  Sortim vertical fins un pont de roca, després anem un xic a la dreta i tornem a l'esquerra per situar-nos sota d'una placa evident que superarem amb passos molt bonics. Després trobarem una llastra que ens portarà en una petita lleixa que seguirem un xic a la dreta per pujar després vertical fins una feixa. La reunió està un xic a l'esquerra.

2on llarg: 20 metres IV+, III. 1 pitó i 1 parabolt. Sortim per la dreta per una fissura amb passos bonics, després entrarem a la feixa i trobarem la reunió.

3er llarg: 35 metres, Vè, V*, V. 5 parabolts.  Placa espectacular, sortim verticals amb una pressa excepcional fins arribar en un lloc gris de l'aigua, trobarem dos parabolts que podrem fer A0 o en lliure 6a, després seguirem vertical per una fissura fins sota d'un sostret que anirem un xic a la dreta per tornar tot seguir a l'esquerra i després vertical fins a la reunió en una còmode feixa. 

4art llarg: 20 metres IV. Sortim vertical i un xic a l'esquerra cercant la millor roca fins el cim. 

Descens: si volem fer una altra via podem fer dos ràpels fins a la segona reunió i després per la canal. Nosaltres hem seguit pujant per la carena fins al cim, per baixar tot seguit al coll i després per un camí molt ben senyalat fins a trobar el de pujada. 

Material: 8 cintes i joc d'aliens.

1ª Ascensió: Isabel Notivoli i Joan Vidal. 14/4/2015

Apa a escalar que el mon s'acaba!!




2 comentaris:

  1. Bona aquesta! sembla que ja estigui tot obert i de tant en tant encara s'obren línies maques. Pel que comenteu us ha agradat, queda apuntada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Jaume. la tercera tirada és la maca. Millor rapelar i fer-ne un altre, sino et manquen metres...

      Elimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem