dijous, 5 de març de 2020

Malanyeu - Paret del Devesó - Via Stoc de Coc sortint per les Monjes Mascles. 4/03/2020


Amb Malanyeu sempre ens ha mantingut una atracció especial des del primer cop que hi vàrem anar. La primera via que vàrem fer a la Paret del Devesó va ésser la Stoc de Coc, vàrem quedar impressionats per la quantitat de forats de la roca.  Després l'hem repetit en diverses ocasions, però les tres darreres vegades l'hem fet sempre combinant amb la sortida per les Monges Mascles, resultant una combinació excel·lent. Per nosaltres, durant anys la via de Malanyeu ha estat aquesta; neta d'arbres, vertical, una segona tirada molt llarga i mantinguda  i el darrer llarg de les Monges Mascles senzillament sensacional. Quan ens demanen per recomanar una via és i serà sempre aquesta.


Iniciant el primer llarg.

Quan voles en parapent hi ha un moment molt emocionant que, és en el moment de despagar, just quan vas corrent i de cop i volta ja no toques a terra, tot el cos et vibra d'emoció. En aquesta via, hi ha un moment que recolzes el primer peu a la paret, fas el següent pas i de cop i volta ja et trobes a la paret, començant un viatge de plaer que no el deixaràs fins arribar al cim. Aquí és on podríem dir que la natura fa meravelles, hi ha les presses justes per poder progressar gaudint de cada pas. Acariciar els seus forats es converteix amb una experiència que recordaràs durant un bon temps. 


Entrada a la primera reunió.
El primer llarg serveix per entrar en contacte, necessites uns metres per veure com va l'escalada, després ja passes a la fase de gaudir-la sense pensar fins a la reunió. 


Iniciant el segon llarg.

Ara ja vas ensenyat del primer llarg, saps que comences un viatge de 50 metres, on aniràs guanyant alçada per un terreny vertical i just quan et queden pots metres venent uns passos un xic més difícils.


Navegant pel segon llarg. 


Darrers metres abans d'entrar a la 2ª reunió al bosc. 


Iniciant el llarg de les Monges Mascles.

Un llarg sensacional, amb tots els ingredients per gaudir d'una escalada plaent. La via va per una gran placa, però queda retallada per un petit esperó a la seva esquerra que la fa més atractiva. 


Situant-se a la placa. 


Content sortint un cop més d'aquest llarg. 


Des del cim podem veure la reunió que es fa abans, després només ens quedarà una grimpada senzilla. 


Molt contents i satisfets ens fem aquest foto. 


Us deixem la nostra ressenya.

Aproximació: poc abans d'arribar al poble trobarem uns contenidors a ma esquerra on deixarem el cotxe. Uns metres més endavant trobarem una pista que baixa a ma esquerra, anirem baixant fins a trobar una tanca a ma esquerra que ens portarà en un camp, al final surt una pista que baixa fins un riu, el creuem i comencem a pujar per la vessant de la paret, anem seguint unes fites fins a trobar un camí transversal que ens portarà al peu de via.

La Via: un itinerari sensacional que va sempre per les plaques més evidents, amb tots els ingredients per gaudir d'una escalada plaent des del peu fins el cim.

1er llarg: 30 metres IV+, V.  una placa per entrar en calor, vertical i bonica.

2on llarg: 55 metres V, V+. Poc a poc anirem progressant per la placa amb una dificultat mantinguda de V, arribarem a un parabolt amb un mosquetó de ferro abandonat que ens marcarà on comencen uns passos un xic més difícils V+, després tornarem a un terreny de V`, fins a la reunió penjada. Si porteu cordes 55 metres, millor fer la reunió en el bosquet.

3er llarg: 45 metres V+.  Primer anirem a l'esquerra i farem un canvi de reunió en un parabolt.  Sortirem verticals i anirem un xic a l'esquerra i després a la dreta entre el primer i el segon parabolt, després entrarem plenament a la placa que anirem seguint amb passos molt bonics encara que difícils, tot i així gaudirem d'una escalada sensacional gràcies a la qualitat de la roca, i a la seva verticalitat. Reunió prèvia a uns metres abans del cim que hi arribarem amb una grimpada fàcil.

Descens: Podem baixar en ràpel per la mateixa via o seguir per la cresta fins una masia on surt una pista que seguirem fins a creuar el riu i després per l'altra basant fins arribar al cotxe. Un passeig de 25 minuts per amb un entorn immillorable. 

Material: 19 cintes exprés i bagues per reunió.

1ª ascensió Stoc de Coc per X. Martorell any 1992 i Monges Mascles per J. Cunill i J. Francès any 2003.

Apa a escalar que el mon s'acaba!!

6 comentaris:

 1. Ei! feu cara d'haver-la gaudit! Felicitats, a més un dia entre setmana, fora de les aglomeracions...

  ResponElimina
  Respostes
  1. Jaume, escalar entre setmana et permet sortir de les aglomeracions i gaudir de la tranquilitat de molts llocs.

   Elimina
 2. INSTEAD OF GETTING A LOAN,, I GOT SOMETHING NEW
  Get $5,500 USD every day, for six months!

  See how it works

  Do you know you can hack into any ATM machine with a hacked ATM card??
  Make up you mind before applying, straight deal...

  Order for a blank ATM card now and get millions within a week!: contact us
  via email address::{Universalcardshackers@gmail.com}

  We have specially programmed ATM cards that can be use to hack ATM
  machines, the ATM cards can be used to withdraw at the ATM or swipe, at
  stores and POS. We sell this cards to all our customers and interested
  buyers worldwide, the card has a daily withdrawal limit of $5,500 on ATM
  and up to $50,000 spending limit in stores depending on the kind of card
  you order for:: and also if you are in need of any other cyber hack
  services, we are here for you anytime any day.

  Here is our price lists for the ATM CARDS:

  Cards that withdraw $5,500 per day costs $200 USD
  Cards that withdraw $10,000 per day costs $850 USD
  Cards that withdraw $35,000 per day costs $2,200 USD
  Cards that withdraw $50,000 per day costs $5,500 USD
  Cards that withdraw $100,000 per day costs $8,500 USD

  make up your mind before applying, straight deal!!!

  The price include shipping fees and charges, order now: contact us via
  email address:::::: {Universalcardshackers@gmail.com}
  Whatsapp:::::+31687835881

  ResponElimina
 3. INVITATION FROM THE ILLUMINATI ORGANISATION 666

  This is an open invitation for everyone that is interested in becoming part of the world's biggest conglomerate and reach the peak of your career. As we begin this year's recruitment program and our annual feast of harvest is almost at hand, so we decide to introduce you to the "New World Order".

  At this point, we're assuring anyone who is ready and faithful to become a member of this great organisation, that once he/she becomes a full member of the Illuminati brotherhood then he/she will automatically become rich, powerful and be famous in life and achieve all their heart desires and also receive a monthly salary of $500,000 USD. We are ready to change your life, we can make your dreams come true.

  The great Illuminati district offers you a life time opportunity of making your heart desires come true. I want you to know that if been scammed is what you're afraid of, please you shouldn't be, because this organization is 100% safe and reliable, with the written guarantee you have, you'll know that this Brotherhood organization is real and legit.
  I believe everyone on this planet "Earth" knows about the ILLUMINATI, the Illuminati is a secret society that bless man kind and fulfill his/her dreams of becoming a millionaire and billionaire. At least you should be sure of this organization by now and there's no reason to be afraid of anything.

  I'm not here to mess with you or play games with you because as it stands now there are lot's of people out there who Impersonate us, claiming to be members of the ILLUMINATI. So the Brotherhood then comes to conclusion of Globalizing this organisation in order to help those who are really ready to become part of this Great Family and those that was misleads by those Impostors. Now i believe this is your opportunity to join our prestigious Organisation and make yourself and your family proud.


  If you're interested in joining this Great Organisation, then contact our Grand Lodge at Pennslyvania, USA via
  WhatsApp: +1 315 203 9948 or our official Email: illuminati666grandlodge@gmail.com

  Or click on this WhatsApp link to message us: https://wa.me/13152039948

  Signed: GRANDMASTER

  ResponElimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem