dijous, 30 de gener del 2020

Cinglera dels Esqueis - Espinalbet - Santuari de Corbera - Vies Escaladors Bùcolics i Bona Feina.

Sortim de casa força nuvolat i quan arribem a Vacarisses ja tenim la boira força enganxada, la temperatura és força baixa. Mentre anem conduint surten els dubtes si haurem escollit bé.  Passat Sallent la cosa comença a canviar i ara restem impressionats per la quantitat de neu que podem veure. 

Un cop arribats a peu de via i després de fer algun tros de la pista amb neu, veiem que només per la vistes ja ha valgut la pena. L'entorn és força bonic i això pot compensar el fet de que siguin vies curtes.


Nosaltres hem fet aquestes dues vies que us deixem la ressenya, però n'hi ha 3 més. 


Vista la Cinglera des de la vessant del Santuari de Corbera. 


Una bona vista sobre el Montseny i Sant Llorenç del Munt. 


Comencem per la via Escaladors Bucòlics. A peu de via veureu les inicials EB. 


Un primer llarg ben trobat i amb una dificultat força mantinguda. 


Poc abans d'arribar a la reunió. 


Una roca de qualitat et permet gaudir dels passos de la tirada. 


Una bavaresa amagada darrera d'aquest roure ens farà gaudir d'aquest primer tros del 2on llarg. 


Un pas més i reunió. 


Bones vistes sobre la Tossa, Puig Llançada i el Puigmal. 


Foto cim. 


Primer llarg de la Via Bona Feina


Entrant a la primera reunió. 


Seguint el fil d'un petit esperó. 


Bones vistes des del cim.

Aproximació: Des de Berga anirem a cercar la carretera que puja als Rasos de Peguera que seguirem. Passat el quilometre 4 trobarem una trenca que va a Espinalbet, és una pista asfaltada que ens portarà al Santuari de Corbera, pot abans d'arribar ens faran desviar per una pista a l'esquerra i que un cop passat el Santuari torna un altra cop a la pista anterior. (El Santuari està en obres i no hi deixen passar) Seguirem uns 400 metres i ja veurem l'esperó. Un cop superat podrem aparcar sense problemes. Les vies comencen a la mateixa pista.


Via Escaladors Bucòlics: Via de dos llargs que va pel vell mig de la paret, amb un primer llarg molt bonic i un segon amb uns primers metres molt interessants i la resta per acabar la via. 

1er llarg. 35m IV+, Vè.   Supera el primer ressalt per una placa amb roca de bona qualitat i passos bonics. Poc abans d'arribar a la reunió trobarem els passos més mantinguts.

2on llarg. 30 metres, IV+, Vè.  Sortim per una bavaresa que hi ha darrera d'un roure, per després anar en diagonal a l'esquerra i superat un pas més dret. Tot seguit grimparem uns metres fins a trobar un bloc que un cop superat anirem per terreny més senzill fins a la reunió.

Descens: Per la mateixa via. Compte al primer ràpel que és fàcil encallar les cordes.

Material: 8/10 cintes expres. (via equipada).

Via Bona Feina: Comença per un diedre a l'esquerra de la Via Escaladors Bucòlics i va a cercar un esperó petit fins que per verticalitat.

1er llarg: 30 metres IV+, Vè. Pugem per un diedre que va un xic en tendència a l'esquerra, després superarem un ressalt per entrar a l'esperó fins a la reunió.

2on llarg: 25 metres:  Comencem per un tram brut fins a situar-nos a un esperó que seguirem fins al final. La reunió està després d'uns metres de grimpada.

Descens: per la mateixa via. 

Material: 8/10 cintes exprés.

Apa a escalar que el mon s'acaba!! 





4 comentaris:

  1. Enhorabona per les vies, aquesta zona no la conec, gràcies per al informació ! llàstima que siguin tant curtes, però si n'hi ha cinc...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Jaume, pots omplir un matí sense problemes.

      Elimina
  2. Encara us queden vies per tornar-hi
    Salut i a escalar

    ResponElimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem